(VIDEO) BANDIĆ SUDIJI: Pustite ove ljude da rade, mene zatvorite - ne dam ostavku!
Foto: Reuters

Šou u sudu

(VIDEO) BANDIĆ SUDIJI: Pustite ove ljude da rade, mene zatvorite - ne dam ostavku!

Planeta -
Tri najvažnija slučaja koja se gradonačelniku Zagreba stavljaju na dušu dogodila su se tek posle njegovog izlaska iz SDP i mnogo su slabiji od afera koje su mu ranije pripisivane, a o kojima se sada ćuti

ZAGREB - Tokom ročišta na kom je sudija zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec odlučivao o sudbini osumnjičenih u aferi Agram, prvookrivljeni Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, u jednom trenutku je ustao i obratio se sudu.

"Pustite ove ljude da rade svoj posao, mene zatvorite!", rekao je Bandić, a prenosi Nova TV.

Takođe je rekao da ostavku nikada neće podneti, izveštava televizija N1.

Kad se detaljno prouči sve što se Milanu Bandiću zasad zvanično stavlja na dušu, tri stvari su odmah jasne, analizira Jutarnji.hr.

Prvo, ukupni iznos za koji je navodno oštetio gradski i državni proračun trenutačno ne prelazi 20 miliona kuna.

Drugo, nesvakidašnja je odluka da je među njima neobično mnogo pažnje posvećeno ilegalnom korišćenju službenih automobila, od čega ukupna šteta iznosi 19.000 kuna.

I treće, tri najvažnija slučaja - predsednička kampanja, posao s Petrom Pripuzom i aneksi ugovora za zamenu zemljišta s Bramgradom - dogodila su se tek posle njegovog odlaska iz SDP-a 2010. godine.

Sve to ne umanjuje težinu slučajeva zbog kojih je uhapšen u aferi Agram i koji su, ako budu dokazani, nesumnjivo krivična dela. Međutim, kad se pobroje sve afere zbog kojih je 14 godina unazad prozivan i čak 300 krivičnih prijava koje su protiv njega od 2000. godine podnete, postavlja se pitanje - šta je sa svim tim starim, velikim aferama, piše Jutarnji.

http://www.youtube.com/watch?v=woNrbLX217U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track