ZABORAVILA MILIONE: Uboga starica umrla u bedi, nije znala da je bogata!

Život provela u samoći

ZABORAVILA MILIONE: Uboga starica umrla u bedi, nije znala da je bogata!

Planeta -
Negodujući zbog smrada koji se širio iz kuće, meštani su 15. septembra pozvali policiju i ušli u oronulu kuću bake Iriz i pronašli je mrtvu u gomili smeća

Meštani Iznika u Bursi (Turska) su prošlog meseca u veoma zapuštenoj i oronuloj kući pronašli telo preminule Habibe Iriz (72), a ovih dana su saznali da je ta vremešna gospođa ustvari bila milionerka, a da toga niko, pa čini se niti ona, nije bio svestan.

Negodujući zbog smrada koji se širio iz kuće, meštani su 15. septembra pozvali policiju i ušli u oronulu kuću bake Iriz i pronašli je mrtvu u gomili smeća.

Ispostavilo se da je spomenuta gospođa na računima u dve banke imala 3,27 miliona lira (blizu 1,2 miliona evra), te četiri velika stana u centru Burse, jednu vilu i jedan poslovni objekt u Istanbulu.

Iriz je dugi niz godina živela sama i nije imala potomstva, a šef lokalne mesne zajednice Selim Sarikaja tvrdi da je stalno tražila pomoć i da joj u posljednje vreme „pamet nije najbolje radila“.

Njene komšije nisu znale za njeno ogromno bogatstvo i mnogi su joj nosili hranu.

Telo preminule Iriz su preuzeli njena sestra i brat iz Istanbula, gde je i sahranjena. Ona se u mladosti udala, ali i ubrzo razvela, te ostatak života provela sama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track