VIDEO UBIJENA U LUGANSKU: Belu udovicu skinuo ruski snajperista dok se borila kao plaćenik za Kijev
Foto: Printscreen Yt

Likvidirana u Ukrajini

VIDEO UBIJENA U LUGANSKU: Belu udovicu skinuo ruski snajperista dok se borila kao plaćenik za Kijev

Planeta -
Najtraženija teroristkinja na svetu bila je snajperistkinja u brigadi Ajdar, optuženoj za teške zločine protiv civila, a ukrajinske tajne službe ucenile su glavu ruskog dobrovoljca koji ju je ubio na milion dolara!

LONDON - Zloglasnu Belu udovicu, kako mediji zovu Britanku Samantu Lutvejt (30), koja se udala se za islamskog teroristu i sama postala krvolok, pre dve nedelje ubio je ruski snajperista dok se borila u privatnoj plaćeničkoj brigadi Ajdar ukrajinske armije kod grada Debaljceva!

Najtraženija teroristkinja na svetu borila se do prošlog meseca na strani terorista Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL) u Siriji, a onda je prešla u Ukrajinu, gde se za ukrajinske vlasti borila kao snajperista, javlja ruska novinska agencija Regnum, a prenose svi svetski mediji.

"U LNR je likvidirena poznata međunarodna teroristkinja iz Velike Britanije", tvitovala je ta agencija.

Lutvejtova, rođena u Bakingemšajru, bila je udata za Džermejna Lindseja, bombaša samoubicu koji se 2005. razneo u velikom terorističkom napadu na podzemnu železnicu u Londonu i ubio pritom 26 nedužnih ljudi. Napustila je Britaniju 2009. godine, a njen krvavi trag vodi od pokolja do pokolja širom Bliskog istoka i Afrike.

Jedna od njenih akcija je i krvavi napad Al Šababa na šoping centar u Najrobiju, kad je stradalo 67 ljudi. Na dušu joj se stavlja i učešće u bombaškom napadu u Mombasi 2012, kad su teroristi napali grupu turista koja je na terasi jednog restorana gledala fudbalsku utakmicu. Tom prilikom ubijeno je troje, a ranjeno je 25 osoba.

Njen krvav trag vodi širom Bliskog istoka i Afrike (Foto: AP)
Njen krvav trag vodi širom Bliskog istoka i Afrike (Foto: AP)

"Prema našim informacijama, Bela udovica se borila u brigadi Ajdar kao snajperista. Ubio ju je dobrovoljac koji je iz Rusije došao u Lugansk kao dobrovoljac. Ukrajinske tajne službe ucenile su glavu ruskog snajperiste koji je ubio Britanku na milion dolara", navodi Regnum u svom izveštaju.

Prošlog meseca su iz Sirije stigle vesti da se Lutvejtova, inače ćerka bivšeg vojnika, pridružila džihadistima ISIL, koji inače ne dozvoljavaju ženama da ratuju. Ona je uspela da se izbori za to da obučava bombaše samoubice, što znači da je postala jedna od najuticajnijih žena u njihovim redovima.

Ukrajinska plaćenička brigada Ajdar optužena je za teške zločine protiv civila (Foto: Printscreen YouTube
Ukrajinska plaćenička brigada Ajdar optužena je za teške zločine protiv civila (Foto: Printscreen YouTube

Do tada nije imala veze s Ukrajinom.

Ajdar je privatna plaćenička brigada koju finansiraju ukrajinski oligarsi, a nedavno ju je Amnesti internešenel optužio za teške zločine protiv civilnog stanovništva u Luganskoj oblasti.

BRITANCI: JOŠ PROVERAVAMO VEST O UBISTVU

Britanske specijalne službe proveravaju vesti da je britanska teroristkinja Samanta Ljutvejt, poznata kao Bela udovica, ubijena u Ukrajini, javila je danas britanska TV stanica ITV.

"Znamo za vesti da je Ljutvejtova ubijena u Ukrajini", rekao je jedan predstavnik za štampu Forin ofisa za ITV Njus.Međutim, navodi televizija, nekoliko bezbednosnih izvora odbacili su tu senzacionalnu tvrdnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track