PANIKA U PARIZU: Tigar tumara gradom, policija traga za njim!
Foto: Rojters

Naređenje vlasti da ostanu u kućama

PANIKA U PARIZU: Tigar tumara gradom, policija traga za njim!

Planeta -
Vatrogasci su došli u oblast distrikta Sen e-Marn u blizini Pariza, naoružani puškama za uspavljivanje i imaju podršku helikoptera

PARIZ - Policija i vatrogasci danas se nalaze u poteri za tigrom koji luta u blizini Pariza, nakon što su stanovnici primetili opasnu životinju na jednom parkingu. Vlasti su naredile lokalnom stanovništvu da ostane u kući, a deca da budu u školi, pošto je nekoliko osoba reklo da je videlo tigra kako tumara tim krajem.

Vatrogasci su došli u oblast distrikta Sen e-Marn u blizini Pariza, naoružani puškama za uspavljivanje i imaju podršku helikoptera.

"U poteri smo još od jutra, policajci nastoje da ga lociraju", rekao je policijski izvor za AFP. Sedrik Tarto-Žinest iz gradske uprave pozvao je stanovnike mesta Monevren, 40 kilometara istočno od Pariza, da budu oprezni, da ne napuštaju kuće ili ostanu u svojem vozilu.

"Bilo ko da vidi tigra, treba odmah da pozove policiju ili vatrogasce", rekao je on. Prema njegovim rečima, u potrazi za tigrom pretražuje se pošumnjena oblast.Jedna žena uočila je tigra jutros na parkingu supermarketa u Monevrenu.

Ona je ostala u kolima, fotografisala je životinju i pozvala policiju i obavestila supruga. U policiji kažu da će pokušati da uspavaju tigra kada ga okruže, a da će izdati naređenje da se ubije ukoliko postane agresivan i opasan.Novinar AFP-a je video više od 12 vatrogasnih i policijskih vozila kod supermarketa.

Za sada nije poznato odakle se tigar pojavio.Mesto Monevren nalazi se nedaleko od pariskog "Diznilenda", ali izvor blizak istrazi kaže da ne postoji veza između tigra i tog tematskog parka. Vlasti takođe istražuju jedan park sa divljim životinjama, udaljen na oko 30 kilometara, i jedan cirkus koji je tuda nedavno prošao, ali nije javljeno da nedostaje tigar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track