PRISTAO NA BURBON SAMIT: Popiću s Obamom, kaže vođa republikanaca u Senatu
Foto: Reuters

Prihvatio poziv

PRISTAO NA BURBON SAMIT: Popiću s Obamom, kaže vođa republikanaca u Senatu

Planeta -
Barak Obama se poverio novinarima da bi voleo da popije burbon s Mičem Makonelom, a republikanac kaže da hoće i da čeka da vidi da li je taj burbonski događaj samo marketinški trik

FRANKFORT - Novoizabrani lider republikanske većine u američkom Senatu Mič Makonel iz Kentakija izjavio je danas da planira da ovih dana popije burbon sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

Dan pošto je na američkim međuizborima njegova Demokratska partija izgubila većinu u Senatu, Obama se poverio novinarima da bi voleo da popije jedan burbon iz Kentakija sa Makonelom. Taj poziv je ubrzo prozvan "burbon samit" i privukao je dosta pažnje jer je sada pitanje pripremaju li se dvojica lidera da sarađuju ili da se bore jedan protiv drugoga u preostale dve godine Obaminog mandata u Beloj kući.

Makonel je rekao svojim partijskim kolegama republikancima da će do burbonskog samita doći, iako on smatra da biranje između dve vrste burbona liči na biranje koju ćerku čovek više voli. Novi lider senatske većine je dodao da ostaje da se vidi je li burbonski događaj na koji je pozvan išta više od pukog marketinškog trika.

Burbon je vrsta viskija, američka verzija slavnog škotskog pića, koja u principu može da bude proizvdena bilo gde u SAD, ali se snažno povezuje sa Kentakijem. Ime mu potiče od francuske dinastije Burbona, ali se za konkretno piće i danas mišljenja spore oko toga je li napitak dobio ime po okrugu Burbon u Kentakiju ili Burbon stritu u Nju Orleansu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track