(FOTO) SRBIN SA NESVAKIDAŠNJIM LJUBIMCEM: Sa medvedom je bolje nego sa ljudima!
Foto: Avaz

Srećko voli baklave i tulumbe

(FOTO) SRBIN SA NESVAKIDAŠNJIM LJUBIMCEM: Sa medvedom je bolje nego sa ljudima!

Planeta -
Među grupom ostavljenih pasa na parkingu sam ugledao nešto neobično. Nisam verovao svojim očima, bio je veoma mali, oko 1,5 kilogram. Uzeo sam ga i doneo kući, priseća se Lazarević

SARAJEVO - Ljubitelj životinja Braco Lazarević iz Sarajeva, ima veoma neobične ljubimce, mrkog medveda Srećka i dva vuka. Pre pet godina kada se vraćao kući naišao je na mladunče kome je dao im Srećko.

"Među grupom ostavljenih pasa na parkingu sam ugledao nešto neobično. Nisam verovao svojim očima, bio je veoma mali, oko 1,5 kilogram. Uzeo sam ga i doneo kući", priseća se Lazarević, koji ga je u početku hranio mlekom, medom, voćem i povrćem.

Zanimljivo je da svaka životinja ima zdravstveni karton kod veterinara, a posebnu pažnju posvećuje i njihovoj ishrani, pa im redovno priprema sveže obroke.

"Sa medvedom je bolje nego sa ljudima. On mi održava energiju. Kada se vratim sa puta, uvek izađe da se pozdravimo, a ja mu donesem čokoladu ili rum-pločicu. Voli i decu, čovek mu nije ravan", govori Lazarević, čiji ljubimac sada ima 250 kilograma.

Društvo Srećku svakodnevno prave i vuk Vučko i vučica Severina, sa kojima obožava da se igra. Posećivala su ga i razna udruženja za zaštitu životinja, koji su se uverili da Lazarevićevi ljubimci imaju sve neophodne uslove, a složili su se i da se medved ne bi snašao u prirodi, jer ne bi mogao da nađe hranu i tako preživi.

Medved Srećko najviše voli da jede burek, baklave, tulumbe i voće.

"To su mu specijaliteti tako da je Srećko pravi Bosanac. Meso nikada nisam hteo da mu dajem da ne bi postao agresivan. Vukovima, ipak dajem i meso", ističe Lazarević i navodi da ne žali što puno daje na svoje ljubimce, jer kako kaže "neko daje za kafanu, ja za životinje".

(Foto: I Šebalj/dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track