Porodica Princip razočarana izjavom Đukanovića da je Gavrilo terorista
Foto: Printscreen

Reagovanje

Porodica Princip razočarana izjavom Đukanovića da je Gavrilo terorista

Planeta -
Ne mogu doći sebi od ove izjave. Po premijeru Đukanoviću, teroristima bi se mogli nazvati svi velikani od serdara Janka Vukotića, Radomira Vešovića, Mitra Martinovića, istakao je Gavrilo Mile Princip

Gavrilo Mile Princip, bliski rođak slavnog imenjaka, reagovao je na izjavu Mila Đukanovića da je „istorijska činjenica da Crna Gora nije podržala teroristički akt“ koji je bio povod za početak Prvog svetskog rata.

On je izjavio da je „duboko razočaran ovakvom izjavom“, tumačeći to premijerovom potrebom da „spašava svoju poziciju“.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

"Ne mogu doći sebi od ove izjave. Po premijeru Đukanoviću, teroristima bi se mogli nazvati svi velikani od serdara Janka Vukotića, Radomira Vešovića, Mitra Martinovića… Ako je Gavrilo bio terorista onda su svi junaci Mojkovačke bitke bili teroristi. Pa da li je i Novica Cerović bio terorista, zato što je ubio Smail Agu Čengića? Da li su 13-julski ustaniici bili to“, zapitao se Gavrilo Princip.

"Istorijska je činjenica da Crna Gora nije podržala teroristički akt koji je bio povod za Prvi svetski rat", kazao je premijer Milo Đukanović na Svečanoj akademiji povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track