(VIDEO) MEŠTANI U STRAHU: Da viditie kako je misteriozna rupa progutala centar sela u Sibiru!
Foto: Printscreen Yt

Otvorila se zemlje

(VIDEO) MEŠTANI U STRAHU: Da viditie kako je misteriozna rupa progutala centar sela u Sibiru!

Planeta -
Za tri dana rupa se povećala sa 20x30 metara na 30x40 metara!

SOLIKAMSK - Nasred rudarskog sela Solikamska u Permskoj oblasti u Sibiru iz nepoznatih razloga otvorila se ogromna rupa u zemlji, a prve fotografije napravljene iz vazduha pojavile su se na internetu, javlja ruski portal E1.ru.

Rupa, koja je progutala centar sela, otvorila se 18. novembra i bila je velika 20x30 metara, ali do danas se povećala i sad zjapi otvor veliki 30x40 metara! Sreća u nesreći je što su na tom mestu bile bašte i parkovi, a prve kuće su maltene na rubu ponora

Policija je ogradila ovu ogromnu rupu i da su na lice mesta stigli predstavnici Ministarstva za vanredne situacije i pripadnici službe bezbednosti kompamnije Uralkalij, koja rukovodi eksploatisanjem obližnjeg rudnika. Sa njima su i ekipe naučnika, koji ispituju zemljište, provaliju i sastav vazduha.

Za otvaranje ove propasti meštani krive kompaniju Uralkalij, jer se na samo 3,5 kilometara od rupe nalazi rudarsko okno "Solikamska-2". U to okno iznenada je počela da dotiče slana voda, pa je svo osoblje evakuisano. Rukovodstvo kompanije tvrdi da njihov rudnik nije kriv, da nema bojazni da će se rupa širiti i ali to nije prevelika uteha stanovnicima koji strahuju za svoje živote i imovinu.

Policija je rupu ogradila (Foto: Printscreen YouTube)
Policija je rupu ogradila (Foto: Printscreen YouTube)

Još je rano za bilo kakve zaključke, ali pripadnici Ministarstva za vanredne situacije kažu da prvi nalazi ukazuju na to da se zemlja zapravo otvorila iznad starog, napuštenog rudnika, i da on ne predstavlja opasnost za stanovništvo.

Pogledajte reportažu Prvog kanala ruske državne televizije.

http://www.youtube.com/watch?v=7H4dVR7y-TU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja