SKUPŠTINA RS: Danas konstitutivna sednica u Banjaluci
Foto: Narodnaskupstinars.net

U podne

SKUPŠTINA RS: Danas konstitutivna sednica u Banjaluci

Planeta -
Svečane zakletve trebalo bi da polože novoizabrani poslanici, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik i potpredsednici, Josip Jerković i Ramiz Salkić

BANJALUKA - Konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u Banjaluci u 12 časova, javljaju mediji u Republici Srpskoj.

Na konstitutivnoj sednici svečane zakletve trebalo bi da polože novoizabrani poslanici, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik i potpredsednici, Josip Jerković i Ramiz Salkić. Na sednici bi trebalo da bude izabran predsednik i potpredsednici parlamenta, konstituisano radno Predsedništvo i verifikovani mandati poslanika.Pre sednice CIK BiH poslanicima će dodeliti sertifikate.

Na sednici bi trebalo da budu usvojena i dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Veće naroda Republike Srpske. Konstitutivnom sednicom devetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske predsedavaće najstariji poslanik Ilija Stevančević, a u radu će mu pomagati najmlađi poslanici i generalni sekretar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track