PTICE-BOMBE NOVO ORUŽJE: Talibani poslali u akciju pticu opasanu eksplozvnim pojasom!
Foto: AP

Hit

PTICE-BOMBE NOVO ORUŽJE: Talibani poslali u akciju pticu opasanu eksplozvnim pojasom!

Planeta -
Velika ptica nepoznate vrste privukla je pažnju avganistanskih policajaca, a kad su je upucali, nesrećnica je eksplodirala i metalni delovi uređaja koje je nosila poleteli su okolo

KABUL - Avganistanska policija upucala je pticu koju su talibani opremili eksplozivom, GPS i detonatorom.

Sumnjivu pojavu na nebu opazili su iznad provincije Farjab na severu zemlje, u blizini granice s Turkmenistanom. Pažnju im je privukla veličina ptice i vrsta koja ne potiče sa tih prostora.Iz ptičjeg perja virilo je nekoliko žica, detonator je napravljen od mobilnog telefona, a posebno je izrađen "samoubilački džemper".

General Abdul Nabi Ilham izjavio je medijima da je ptica eksplodirala kad su je upucali.

"Metalni delovi leteli su svuda. Pronašli smo delove uređaja za koji mislimo da je bio GPS i malu kameru", otkrio je Ilham.

S obzirom na to da će do kraja 2014. Avganistan napustiti većina stranih vojnika iz NATO, koji su tu već 13 godina, najveća briga je finansiranje avganistanske policije. Zapovednik policije u provinciji Helmand, Ahmadulah Anvari, upozorio je da njegovim ljudima nedostaju oružje i opreme. Uprkos stalnim borbama protiv talibana, svaka policijska kontrolna točka u celoj provinciji ima na raspolaganju svega tri ručne granate, rekao je on, prenosi NBC njuz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja