Najnovije vesti

(VIDEO) JOŠ PARA: Obama traži od Kongresa 6,18 milijardi za borbu protiv ebole
Foto: AP

Borba protiv virusa

(VIDEO) JOŠ PARA: Obama traži od Kongresa 6,18 milijardi za borbu protiv ebole

Planeta
Većina Obaminih zahteva tiče se hitnog odgovora na bolest, ali paket već uključuje 1,5 milijardi dolara, koji bi mogao da bude meta kongresmena ukoliko zatraže smanjenje troškova

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama, pozvao je Kongres da odobri 6,18 milijardi dolara kao pomoć u borbi protiv širenja ebole, podsetivši da je, uprkos tome što ta priča polako bledi s naslovnih strana, bitka protiv virusa daleko od svog kraja.

"Svaka ključna tačka je žeravica, koja ako se ne ugasi raspiruje novu vatru, na koju se odmah mora reagovati. Ne možemo se samo boriti protiv epidemije. Moramo da je ugušimo", rekao je Obama.

Većina Obaminih zahteva tiče se hitnog odgovora na bolest, ali paket već uključuje 1,5 milijardi dolara, koji bi mogao da bude meta kongresmena ukoliko zatraže smanjenje troškova, ocenio je Sem Vortington, predsednik grupe Interekšn, udruženja nevladinih humanitarnih organizacija.

Prema poslednjim podacima Svetske zdravstvene organizacije, od ebole je do sada umrlo 6.070 ljudi, od više od 17.000 zaraženih.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...