SVE JAČI EKSTREMIZAM U BiH: Nožem napadnut imam koji se protivi terorističkoj ISIL
Foto: Printscreen Yt

Izbegao smrt

SVE JAČI EKSTREMIZAM U BiH: Nožem napadnut imam koji se protivi terorističkoj ISIL

Planeta -
Imam Selvedin Beganović, poznat po tome što je osudio pozive uhapšenog ekstremnog imama Bilala Bosnića mladićima da idu u ISIL, meta je pretnji radikalnih islamista koji su mu i zapalili autol

SARAJEVO - Imam Islamske zajednice u Bosnii Hercegovini, poznat po tome što se protivi vrbovanju mladića iz BiH za ratovanje na strani terorističke organizacije Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL), napadnut je i povređen nožem, a policija sprovodi istragu kako bi otkrila počinioca.

Selvedin Beganović, imam iz sela Trnovi kod Velike Kladuše u severozapadnoj Bosni, napadnut je u ponedeljak uveče, piše Dnevni avaz. Kako je opisao, na njega je nasrnula maskirana osoba koja mu je nožem povredila rame i šaku, a uspeo je da se odbrani kada je pokušao da ga ubode u trbuh, posle čega je napadač pobegao.

Beganović je potvrdio da je policija brzo reagovala na njegov poziv, a u Domu zdravlja su mu pružili svu potrebnu pomoć.

Beganović je osudio pozive Bilala Bosnića (na slici) mladićima iz BiH da idu u džihad u ISIL (Foto: Printscreen YouTube)
Beganović je osudio pozive Bilala Bosnića (na slici) mladićima iz BiH da idu u džihad u ISIL (Foto: Printscreen YouTube)

Ovaj imam je, inače, poznat po tome što je ranije otvorenim pismom osudio pozive Bilala Bosnića, imama iz obližnjeg Bužima, upućene mladićima iz BiH da se pridruže ISIL i uključe u ratne sukobe na području Sirije i Iraka. Kako podseća Dnevni avaz, Beganović je od tada postao meta verbalnih napada radikalnih islamista koji su mu i zapalili automobil i pretili.

Inače, Bilal Bosnić trenutno je u pritvoru pošto je u septembru uhapšen s većom grupom svojih pristalica pod sumnjom da su podsticali terorističke aktivnosti. Iz Tužilaštva BiH najavljeno je da se uskoro može očekivati podizanje optužnice u ovom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track