DA LI JE MOGUĆE: Lekarka mrtva pijana ubila porodilju, a puštena je uz kauciju da ide da se leči?!
Foto: Shutterstock

Van pameti

DA LI JE MOGUĆE: Lekarka mrtva pijana ubila porodilju, a puštena je uz kauciju da ide da se leči?!

Planeta -
Anesteziolog Helga Voters je bila toliko pijana da je nesrećnoj porodilji cev za anesteziju stavila u jednjak umesto u dušnik i za to samo mora da plati 50.000 evra i da ide na lečenje!

PARIZ - Belgijskom anesteziologu Helgi Voters (45), koja je priznala da je pila votku pre obavljanja carskog reza ženi koja je nekoliko dana kasnije preminula u Francuskoj, odobrena je danas kaucija i naređeno joj je da ode u centar za alkoholičare.

Prema sudskoj odluci, optužena će morati da plati 50.000 evra, ima zabranu napuštanja zemlje i ne sme da radi, prenela je agencija AFP.

"To je odluka za žaljenje koja će teško biti prihvaćena", rekao je advokat porodice preminule žene.

Votersova je u pritvoru bila od 2. oktobra posle podizanja optužnice za ubistvo iz nehata jer je pijana cev za anesteziju umesto u dušnik nesrećne porodilje ubacila u njen jednjak! Istražne sudije saopštile su da im je Votersova priznala da je pila votku ali da, kako je rekla, nije bila pijana te da je "funkcionisala sa 70 odsto svog kapaciteta".

"Votka mi je potrebna da se ne tresem", rekla im je ona prilikom istrage. Votersova je 26. septembra dala epidural 28. godišnjoj ženi koja je počela da se porađa i zatim otišla da popije "koju čašicu" sa nekim prijateljima. Porođaj, međutim, nije išao po planu i bio je neophodan carski rez. Tim lekara je pozvao Votersovu, koje je ubrzo stigla bazdeći na alkohol. Dok je pripremala anesteziju, njeno ponašanje je bilo "čudno", rekle su njene kolege u sudu.

Stvari su se dramatično brzo odvijale u operacionoj sali i umesto da cev stavi u dušnik, Votersova je cev stavila u jednjak. Hitna služba, kada je stigla, zatekla je pacijenta koji je imao srčani udar i prisutne koji nisu ništa preduzeli, prenela je francuska agencija.

Porodilja je prevezena u bolnicu u grad Po, gde je preminula četiri dana kasnije, dok je beba preživela. Dan kasnije, u krvi anesteziologa je pronađeno 2,4 grama alkohola, što je skoro pet puta više od dozvoljene granice u Fancuskoj.

Votersova je priznala da ima "patološki problem s alkoholom", a u njenom stanu istražitelji su pronašli 17 praznih boca votke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja