BANDIĆ KAO DEDA MRAZ: Gradonačelnik Zagreba delio deci novogodišnje paketiće!
Foto: Reuters

Aktivan

BANDIĆ KAO DEDA MRAZ: Gradonačelnik Zagreba delio deci novogodišnje paketiće!

Planeta -
Ne želim da se osećam kao parazit, želim da budem volonter Crvenog krsta, kaže Milan Bandić koji prima platu gradonačelnika, a ne sme da obavlja tu dužnost

GUNJA - Među volonterima zagrebačkog Crvenog krsta, koji su danas podelili 500 božićnih i novogodišnjih poklon paketića deci iz sela županjske Posavine stradalim od poplave, bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nedavno uz jamstvo pušten iz pritvora, gde je dospeo zbog sumnje na korupciju.

Bandić je rekao novinarima da "želi da bude koristan zajednici". Pošto mu je Županijski sud u Zagrebu zabranio da obavlja dužnost gradonačelnika, Bandić je rekao da se "uvek nađe način kako čovek može da bude koristan zajednici".

"Nikada u životu nisam želeo da se osećam kao parazit, da primam platu na račun društva a ništa ne radim. Na ovaj način, kao volonter Crvenog krsta, makar ću deo dobrog vratiti zajednici", kazao je Bandić, dodavši da je Crvenom krstu na raspolaganju dvadeset i četiri sata. Po njegovim rečima, bolji primer početka volonterskog angažmana od dostave poklon paketića deci poplavljenih područja nije mogao da poželi.Poručio je i da će zajedno s advokatskim timom dokazati svoju nevinost.

"Istina je spora ali dostižna. S distance od dva meseca mogu da kažem da ću zajedno s advokatskim timom dokazati svoju nevinost jer nikoga nisam ubio, ni od koga nisam ništa ukrao, nikome nisam ništa oteo, a živom čoveku se sve dogodi", rekao je Bandić, prenosi agencija Hina.

Bandić je, inače, uhapšen sa grupom zagrebačkih funkcionera i privrednika u okviru afere Agram. Sumnjiči se da je oštetio grad na čijem je čelu 12 godina, a u slučaju povezanim s predsedničkom izbornom kampanjom i da je oštetio državni budžet zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. godine. Ukupnu štetu Tužilaštvo procenjuje na oko 2,6 miliona evra.

Bandić je 19. novembra izašao iz pritvora, gde je proveo mesec dana, pošto je uplatio kauciju i pred sudom obećao da neće uticati na svedoke i obavljati svoju dužnost tokom istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja