(VIDEO) BIVŠI PREDSEDNIK SAD PRESTAO DA DIŠE: Džordž Buš u bolnici
Foto: AP

Problemi s disanjem

(VIDEO) BIVŠI PREDSEDNIK SAD PRESTAO DA DIŠE: Džordž Buš u bolnici

Planeta -
Buš je kolima hitne pomoći prevezen u hjustonsku Metodističku bolnicu preventivno, u kojoj će ostati na posmatranju

OSTIN - Bivši američki predsednik Džordž Buš (90) zbrinut je u bolnicu u Hjustonu, u Teksasu, zbog povremenih prekida disanja, saopštio je danas portparol 41. američkog predsednika poznatog i kao Buš stariji.

Buš je kolima hitne pomoći prevezen u hjustonsku Metodističku bolnicu preventivno, u kojoj će ostati na posmatranju, dodao je portparol, prenela je agencia Rojters.

Umereni Republikanac, Džordž Buš bio je predsednik od 1989. do 1993. godine i pamti se po tome, između ostalog, što je poslao američke snage u Irak u prvi Zalivski rat pošto su snage Sadama Huseina izvršile invaziju na Kuvajt. Pre nego što je izabran za predsednika SAD, Buš je služio u dva mandata kao potpredsednik ikone Republikanaca Ronalda Regana, podsetila je agencija AFP. U svojoj dugoj karijeri, Buš je bio i na mestu američkog kongresmena, ambasadora SAD u Ujedinjenima nacijama, direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Buš ima šestoro dece, a njegov najstariji sin Džordž V. Buš bio je 43 američki predsednik. Buš mlađi je nedavno objavio knjigu posvečenu ocu, za kojoj je rekao da je ljubavna priča.

http://www.youtube.com/watch?v=RzPpQRMNtiU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track