DEČAKU IZVADILI 80 ZUBA: Imao retku bolest, operisali ga 4 sata!
Foto: Daily Mail

Horor u Indiji

DEČAKU IZVADILI 80 ZUBA: Imao retku bolest, operisali ga 4 sata!

Planeta -
Roditelji su prvobitno mislili da je rec o nečem bezazlenom, a kada su dete odveli na pregled šokirali su se svi prisutni

Sedmogodišnji Indijac Ašik Gavai patio je od jakih bolova u gornjoj vilici, i redovno se žalio svojim roditeljima koji su mislili da je u pitanju nešto bezazleno. Bol je postajao sve jači i jači, tako da su morali da potraže profesionalnu pomoc, piše Dejli mejl.

Foto: Daily mail
Foto: Daily mail

Sa velikim otokom na licu, došli su na pregled u lokalnu bolnicu, a njegovo stanje šokiralo je sve prisutne. Dečaku je ustanovljena neobicna dijagnoza, naime bolest koja podrazumeva specifičnu vrstu tumora koji napada vilicu i desni i izaziva pojavu dodatnih zubića koji rastu nasumice na raznim mestima u gornjoj vilici, a usledila je operacija u trajanju od 4 sata!

Foto: Daily mail
Foto: Daily mail

Operacija je uspešno obavljena u bolnici "Maharaja Yashwantrao" u Mumbaiu u Indiji."Pacijent se pojavio 5 dana pre zahvata sa gnojnim čepom i bolovima u vilici. Nakon toga isplanirana je operacija na kojoj smo odstranili 80 dodatnih zubića! Ovo je jako retko u tim godinama.", izjavili su hirurzi.

Foto: Daily mail
Foto: Daily mail

U julu 2014. godine, doktori u Indiji imali su sličan slučaj. Izveli su operaciju sličnu ovoj ali je pacijent ovaj put bio sedamnaestogodišnjak koji je imao čak 232 dodatna zuba.(N. Ðordević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja