LET QZ8501: Pronađeni ostaci nestalog aviona?!
Foto: Twitter

LET QZ8501: Pronađeni ostaci nestalog aviona?!

Planeta -
Primetili smo desetak velikih i još mnogo malih belih objekata na površini vode. Lokacija je deset kilometara udaljena od mesta poslednjeg kontakta sa avionom. Ne možemo tačno da kažemo šta je u pitanju, rekao je jedan zvaničnik

DŽAKARTA - Spasilački timovi koji tragaju za nestalim avionom Er Azije primetili su u vodi predmete koji liče na vrata letelice i tobogan za prinudno iskrcavanje.

Nešto ranije, trećeg dana potrage za letom QZ8501, primećen je i dim na jednom od ostrva u Javanskom moru.

"Primetili smo desetak velikih i još mnogo malih belih objekata na površini vode. Lokacija je deset kilometara udaljena od mesta poslednjeg kontakta sa avionom. Ne možemo tačno da kažemo šta je u pitanju, ali se molimo da je to to", rekao je jedan zvaničnik.Iako nema potvrde da predmeti zaista potiču sa nestalog aviona, zvaničnici kažu da je ovo dosad najznačajnije otkriće u potrazi.

Fotograf AFP koji je bio sa spasiocima u jednom od aviona iz spasilačke misije rekao je da neki predmeti liče na pojaseve za spasavanje žute boje i čamce na naduvavanje.

Avion malezijske kompanije "Er Azija" sa 162 osobe izgubio sa radara iznad Javanskog mora u nedelju, na letu QZ8501 iz indonežanskog grada Surabaje ka Singapuru.

Međunarodna operacija potrage ušla je u treći dan, a zona potrage je proširena na 13 sektora nad zemljom i vodom.

( B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track