(VIDEO) ČEČENI SPREMNI DA POGINU ZA PUTINA: 10.000 komandosa će ratovati za Rusiju!
Foto: Youtube

Predani samo jednom cilju

(VIDEO) ČEČENI SPREMNI DA POGINU ZA PUTINA: 10.000 komandosa će ratovati za Rusiju!

Planeta -
Mi ćemo se sa zadovoljstvom uputiti na bilo koju tačku na planeti na koju nas naš predsednik pošalje, rekao je Ramzan Kadirov

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov izvršio je, na fudbalskom stadionu u Groznom, smotru pripadnika republičke policije i specijalnih jedinica.

Pri tom je objavio da je 10.000 čečenskih specijalaca u pisanoj formi potvrdilo svoju spremnost da se – po nalogu vrhovnog glavnokomandujućeg Vladimira Putina – uputi bilo gde van granica Ruske Federacije na „borbeni zadatak”.

„Došlo je vreme da svako napravi svoj izbor, a mi pred celim svetom govorimo da smo: specijalna borbena pešadija Vladimira Putina. Ako on naredi, na delu ćemo pokazati da smo sa Putinom koji 15 godina pomaže našem narodu. Ima nas desetine hiljada. Svi smo prošli specijalnu obuku i molimo svog nacionalnog lidera da nas smatra specijalnim dobrovoljačkim odredom vrhovnog glavnokoamndujućeg. Odredom koji je spreman da brani Rusiju, njenu stabilnost i granice i da se prihvati i najtežih zadataka”, rekao je Kadirov.

Prilikom smotre, Kadirov je pokazao da mnoge specijalce poznaje lično.

"Došli su svi koji su bili pozvani. Osim nekolicine, niko nije znao da je ovo samo prva smotra. Da se već danas, pravo sa stadiona, ne kreće u borbu. Svi su bili spremni za to. Svi su zato došli sa punom spremom, uključujući i vreće za spavanje”.

Upitan – a gde ova "Putinova specijalna pešadija” može realno biti upućena – Kadirov je otkrio:

"O tome će odlučivati vrhovni glavnokomandujući. A mi ćemo se sa zadovoljstvom uputiti na bilo koju tačku na planeti na koju nas naš predsednik pošalje”.

http://www.youtube.com/watch?v=lcHG13CITxA

MOSKVA: Nećemo ostaviti neprijateljske napade SAD bez odgovora

Uvođenje novih američkih sankcija nekolicini ruskih državljana stavlja u pitanje saradnju Moskve i Vašingtona o iranskom nuklearnom programu, sirijskoj krizi i drugim gorućim međunarodnim pitanjima, izjavio je danas predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič, optužujući SAD za primenu dvostrukih standarda.

"Kako su se već uverili u Vašingtonu, nismo ostavljali i nećemo ostaviti takve neprijateljske napade bez odgovora", naveo je on a prenose ruske agencije.

Lukaševič je rekao da su na delu ponovo "otvoreno dvostruki standardi", jer Vašington izriče Rusiji primedbe na račun ljudskih prava a istovremeno zatvara oči na stanje sa ljudskim pravima u samim SAD u kojima su "specijalne službe donedavno imale zvanično pravo da primenjuju srednjevekovno mučenje a policajci do danas nekažnjeno ubijaju ljude samo zato što su druge boje kože".

Američko ministarstvo finansija proširilo je danas tzv. Listu Magnickog imenima joše četiri građanina Rusije, navodi RIA Novosti.

Između ostalog, na listi su dva činovnika Republike Čečenije - zamenik republičkog ministra unutrašnjih poslova Apti Alaudinov i načelnik administracije vlade i predsedništva Ccečenije Magomed Daudov, kao i zamenik tužioca Viktor Grin i istražitelj Andrej Strižov.

Lukaševič je rekao da SAD "žure da završe godinu na izmaku visokom antiruskom notom" a "neko se tamo prosto uzvrpoljio želeći da što jače uzdrma konstrukciju bilateralnih odnosa". Prema njegovim rečima, potpuno je jasno da je proširenje liste "diktirano čisto političkim motivima, a ne brigom za sudbinu tragično preminulog pravnika"."Lista Magnicki" dobila je ime po revizoru Fondacije Ermitidž kepital Sergeju Magnickom, koji je umro u moskovskom istražnom zatvoru 2009. godine.

Prema navodima u ruskim medijima, Magnicki je uhapšen pošto je obelodanio neke korupcionaške sheme.Ministarstvo finansija SAD objavilo je listu aprila 2013. godine a na njoj su imena Rusa koji su, po mišljenju američkih zakonodavaca, umešani u kršenje ljudskih prava i za njih se predviđaju vizne i ekonomske sankcije.Ističući da su neosnovane i američke sankcije pravnim licima iz Rusije na osnovu unutrašnjeg američkog zakonodavstva o sankcijama Iranu i Siriji, Lukaševič je rekao da SAD "uporno pokušavaju da šire primenu sopstvenog zakonodavstva na čitav svet i svima diktira uslove".

"Međutim, sa Rusijom nikakve metode pritiska ne prolaze", naglasio je portparol ruskog MIP-a.

(Fakti/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track