KRVOPROLIĆE U AMERICI: Otac i sin ubili starce, pa upucali dvoje policajaca

Haos prvog dana nove godine

KRVOPROLIĆE U AMERICI: Otac i sin ubili starce, pa upucali dvoje policajaca

Planeta -
Dvojica Teksašana uhapšena su posle pucnjave u Zapadnoj Virdžiniji, a u njihovim vozilima otkrivena su tela dvoje ljudi koje su ubili tokom pljačke

LUISBURG - Dvojica policajaca ranjena su u pucnjavi kod mesta Luisburg u Zapadnoj Virdžiniji nakon što su zaustavili vozilo u kojem su bila sakrivena dva beživotna tela.Policajci su prvog dana nove godine, tokom rutinske kontrole na auto-putu, zaustavili terensko vozilo marke „ševrolet“ jer je kontrola tablica pokazala da je ukradeno. U trenutku kad je terenac stao, iza policajaca se zaustavio i crveni kamionet, a njegov vozač je zapucao na njih. Iako ranjeni, policajci su uzvratili pogodivši napadača u nogu.

Mesto zločina... Erik Kembel (desno) pucao na policajce iz Virdžinije
Mesto zločina... Erik Kembel (desno) pucao na policajce iz Virdžinije

Kontrola i leševiMeđutim, vozači kamioneta i terenca uspeli su da pobegnu, pa je jedan od njih uhvaćen u šumi pola sata kasnije, dok se drugi sam predao oko sat i po kasnije. Tokom pretresa vozila ispod dušeka u kamionetu otkrivena su dva beživotna tela.Kako prenose američki mediji, dvojica napadača su otac i sin iz Teksasa Edvard (54) i Erik Kembel (21). Oni su oko sedam sati ujutru uleteli u kuću Džeroma Foknera (73) i njegove supruge Dore (62), dvoje starijih stanovnika Ouk Hila u Severnoj Karolini, i opljačkali ih. Oni su ih zatim ubili, njihovu kuću zapalili, a dva tela su, iz zasad nepoznatog razloga, poneli sa sobom.- Kad smo dobili poziv da gori kuća, mislili smo da se nešto zapalilo. Tek kad smo počeli da ispitujemo mesto zločina, shvatili smo da se u kući Foknerovih desilo nešto drugo. Nešto, jednostavno, nije bilo u redu. Foknerovi su bili ugledni ljudi, svi su ih voleli. Zbog toga smo svi u šoku. Ovako nešto se ovde ne dešava - rekao je Brindel Vilkins, šerif u Ouk Hilu.Zločin je razotkriven tek u drugoj saveznoj državi, i to posle okršaja u kojem su predstavnici snaga reda ozbiljno ranjeni.- Dvojica policajaca su sada stabilno. Sreća je što nam 2015. godina nije počela smrću kolega u uniformi - rekao je poručnik Majkl Bejlus, portparol državne policije Zapadne Virdžinije.Pokušaj ubistvaOn je dodao da će Kembelovi prvo biti optuženi za pokušaj ubistva službenih lica, a da će im u Severnoj Karolini suditi i za ubistvo dvoje staraca.Inače, Kembelovi su iz Alvina u Teksasu, predgrađa Hjustona koje je oko 2.000 kilometara udaljeno od mesta okršaja s policijom.

MonstrumiZAUSTAVLJENI NA VREMEUbice su zaustavljene na vreme. Verujemo da bi, da ih nije zaustavila policija Zapadne Virdžinije, Kembelovi nastavili svoj krvavi pohod i ubili bi ko zna još koliko nevinih ljudi. Ovako nešto sam dosad viđao samo u filmovima. Sve mi deluje nadrealno - rekao je Brindel Vilkins, šerif u Ouk Hilsu.

O pucnjavi- U 7.00 sati 1. januara Erik i Edvard Kembel ušli su u dom Foknerovih i opljačkali ih- Oni su porodičnu kuću spalili, a tela staraca poneli sa sobom- Oko 16 časova jedno od vozila zaustavila je policija Zapadne Virdžinije- Oni su pucali i ranili policajce Džeromija Dava i Nikolasa Samsa- U 16.30 uhapšen je Edvard Kembel, ranjen u nogu- U 17.30 predao se Erik Kembel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track