POTRAGA ZA LETOM QZ8501: Pronađena četri velika dela na dnu okeana
Foto: Twitter

Izvučeno 30 tela

POTRAGA ZA LETOM QZ8501: Pronađena četri velika dela na dnu okeana

Planeta -
Spasioci su potragu ograničili na područje oko 45 sa 35 nautičkih milja, smešteno oko 75 nautičkih milja od Pangkalan Buna, grada na Borneu

DŽAKARTA - Indonežanski zvaničnici saopštili su danas da su uvereni da četri velika dela koji su spasilački timovi pronašli na dnu okeana pripadaju malezijskom avionu "Er Azija" koji se sa 162 putnika i članova posade prošlog vikenda srušio u Javansko more.

Najveći predmet, dužine 18 metara a širine 5,4 metra, očigledno je deo trupa malezijske letelice, saopštio je šef spasilačke službe Bambang Soelistjo, a preneo AP.

Spasilački timovi do sada su izvukli 30 tela nastradalih iz aviona "erbas A320-200", koji se srušio tokom oluje, a kako je Soelistjo rekao glavni cilj potrage danas je "pronalaženje i izvlačenje žrtava".

Spasioci su potragu ograničili na područje oko 45 sa 35 nautičkih milja, smešteno oko 75 nautičkih milja od Pangkalan Buna, grada na Borneu.

Vest o otkriću delova letelice dolazi u trenutku kada je indonežansko ministarstvo za saobraćaj saopštilo da avion nije imao odbrenje za let i da je kompaniji "Er Azija" do završetka istrage suspendovana dozvola za letove od Surabaja do Singapura.

U saopštenju portparola ministarstva se navodi da "Er Azija" nije imala dozvolu da leti na liniji Surabaja-Singapur nedeljom, kada se nesreća dogodila, i da nije tražila izmenu reda letenja.

Od 162 putnika i članova posade na letu QZ8501, 155 su bili Indonežani, tri Južnokorejca, i po jedan državljanin Singapura, Malezije, Britanije i Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track