AMERIKA NA UDARU LEDENOG VETRA: Izaziva promrzline već posle 15 minuta!
Foto: Ap

Ekstremno niske temperature

AMERIKA NA UDARU LEDENOG VETRA: Izaziva promrzline već posle 15 minuta!

Planeta -
Zbog vremenskih nepogoda više od 400.000 učenika čikaških javnih škola, trećeg najvećeg školskog okruga u SAD-u sa 800 ustanova, ostalo je ovih dana kod kuće, a škole su zatvorene u Bostonu i Indianapolisu

Zbog ekstremno niskih temperatura i snažnog ledenog vetra koji su poslednja tri dana zahvatili središnje i istočne delove SAD-a, zatvorene su škole u Čikagu, Bostonu i drugim velikim gradovima na tom području, a meteorolozi upozoravaju kako je malo verojatno da će se vremenske neprilike uskoro smiriti.

Prodor ledenog arktičkog zraka, koja se proširio iz Kanade, uzrokovao je ekstremno niske temperature koje na pojedinim područjima dosežu i minus 23 stepena, a nacionalna meteorološka služba upozorava da i 15-minutna izloženost takvoj zimi može izazvati promrzline.

Ljudi se pozivaju na oprez i savetuje im se da kućne ljubimce drže u kućama, ali i izbegavaju putovanja i vožnju automobilom na područjima sa snegom i zaleđenim putevima.

Zbog vremenskih nepogoda više od 400.000 učenika čikaških javnih škola, trećeg najvećeg školskog okruga u SAD-u sa 800 ustanova, ostalo je ovih dana kod kuće, a škole su zatvorene u Bostonu i Indianapolisu.

Zatvorena su skijališta u okolini Čikaga i u Južnoj Dakoti. Metorološka služba najavljuje da se za vikend očekuje novi udar ledenog zraka.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track