Najnovije vesti

(VIDEO) SAD ME VIDIŠ, SAD ME NE VIDIŠ: Ovako se ISIL krije od američkih dronova
Foto: Printskrin

Čarobni ogrtač

(VIDEO) SAD ME VIDIŠ, SAD ME NE VIDIŠ: Ovako se ISIL krije od američkih dronova

Planeta
Al Kaida i Islamska država obučavaju džihadiste kako da budu nevidljivi za američke bespilotne letelice

RAKA - Islamska teroristička organizacija Al Kaida objavila je video-snimak na kojem džihadisti ISIL demonstriraju kako se pravi "nevidljivi ogrtač” koji treba da ih sakrije od američkih dronova "predator".

Video-snimak nazvan "Borba protiv špijunskih aviona" zapravo je 16 minuta dugo uputstvo kako se pomoću grana i aluminijumske folije zaštiti od američkih bespilotnih letelica, piše Dejli mejl. Ovu mini obuku pokazuju pripadnici ISIL, a namenjena je borcima Al Kaide s Arabijskog poluostrva.

“Nevidljivi ogrtač” navodno funkcioniše tako što kamerama onemogućava da detektuju toplotu ljudskog tela. Prvo se cerada premaže lepkom, pa se na lepak naslaže sloj aluminijumske folije. Preko nje se ponovo nanosi lepak, a odozgo se dodaje još jedna cerada.

Ovaj čarobni ogrtač se "lako savija i nosi”, a da bi preko dana pružio bolju zaštitu može da se oboji kamuflažnim bojama. Navodno je efikasno i ako se preko njega nalepe grane.

Navodi se da nije poznato da li ogrtač funkcioniše ili ne, ali autori sa Naučnog instituta za Bliski istok, tvrde da “aluminijum treba da služi kao barijera od toplote, koja sprečava da sistem kamera bespilotne letilice detektuje toplotu tela borca”.

SAD već 13 godina izvode napade bespilotnim letelicama u Jemenu i na taj način su ubile nekoliko vođa Al Kaide.

http://www.youtube.com/watch?v=PfcroalG0SI

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...