(VIDEO) MNOGO SE IZVINJAVAM: Kongresmen uporedio Obamu sa Hitlerom, pa povukao reč
Foto: Reuters AP

Preterao

(VIDEO) MNOGO SE IZVINJAVAM: Kongresmen uporedio Obamu sa Hitlerom, pa povukao reč

Planeta -
Nisam hteo da trivijalizujem Holokaust, kaže Rendi Veber, republikanac iz Teksasa

VAŠINGTON - Repblikanski kongresmen Rendi Veber iz Teksasa izvinio se zbog poređenja na "Tviteru" američkog predsednika Baraka Obame sa Hitlerom, preneli su američki mediji.

"Nije mi bila namera da trivijalizujem Holokaust niti da poredim predsednika sa Adolfom Hitlerom. Pominjanje Hitlera je trebalo da predstavi lice zla koje još postoji u današnjem svetu. Sad shvatam da pominjanje Hitlera izaziva bol i emocionalnu traumu za one koji su pogođeni zločinima Holokausta i žrtvama antisemitizma i mržnje", naveo je Veber.

"Čak bi i Adolf Hitler mislio, pre nego Obama, da je važno da ode u Pariz (makar rukovođen pogrešnim razlozima). Obama to nije mogao da učini ni iz pravih razloga", napisao je prethodno kongresmen na Tviteru.

U saopštenju, koje prenosi Ej-Bi-Si Njuz (ABCNews), kongresmen navodi da se suočavamo sa "zlom islamskih ekstremista koji nameravaju da uliju strah i oduzimaju živote nevinim ljudima od Pariza do Nigerije i Jerusalima i širom celog sveta".

"Predsednikove aktivnosti ili njihov nedostatak su moja tačka sporenja", naveo je Veber, nakon što je postavio "tvit" u kome je kritikovao Obamu zbog odsustva na maršu solidarnosti u Parizu u nedelju održanom posle terorističkih napada u Francuskoj.

http://www.youtube.com/watch?v=sqkv-QmaHsk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track