STRAVA U KINI: U napuštenoj fabrici otkrili zastrašujući prizor, uhapšene 103 osobe!
Foto: Think

Šok u Šandongu

STRAVA U KINI: U napuštenoj fabrici otkrili zastrašujući prizor, uhapšene 103 osobe!

Planeta -
Bebe su potencijalnim kupcima najčešće dostavljene u velikim torbama i kovčezima. Navodno su ih hranili instant supama i ostacima povrća

Policija je spasla 37 beba i trogodišnju devojčicu u akciji kojom je razbijen lanac trgovine decom u severoistočnoj kineskoj provinciji Šandong. Vlasti su uhapsile 103 osobe, među njima su krijumčari i kupci.

Reč je novorođenčadi, a mnoga od njih su teško bolesna i neuhranjena. Prodavali su ih po ceni od 50 do 80 hiljada juana (između 8.000 i 12.912 dolara). Dečaci su dostizali veću cenu nego djevojčice, navodi se u izveštaju kineskih državnih agencija.

Bebe su potencijalnim kupcima najčešće dostavljene u velikim torbama i kovčezima. Navodno su ih hranili instant supama i ostacima povrća. Lanac koji je trgovao decom otkriven je u julu i to nakon što je policija uočila sumnjivu grupu ljudi među kojima su bile i trudnice. Ispostavilo se da su decu rađale u ilegalnom porodilištu i u napuštenoj fabrici u gradu Jining. Kao dokaz policiji su poslužile pelene i druga "oprema" koju su koristili u pri porodima.

Trgovina decom u Kini nije neuobičajena. Tokom istrage ovog slučaja policija je otkrila da su bande koriste neke nove metode u krijumčarenju novorođenčadi, po svemu sudeći kako bi zametnuli trag.

"Neke bande su trudnice slale u druge gradove javnim prevozom. Nakon što su se porodile, bebe bi prodali", izjavio je jedan od istražitelja.

Jedn je posvedočio da su bebe živjele u nehumanim uvjetima u napuštenoj bolnici. Tako su zatekli jedno dijete koje je tako bilo umotano u deku da se gotovo ugušilo.

Gotovo nijedno od 37 spasene dece nije bilo zdravo. Sve su imale neke bolesti, verovatno jer su ih hranili hranom koja nije primerena njihovoj dobi , kao i zbog nehumanih uslova u kojima su ih čuvali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track