IVO JOSIPOVIĆ: Pakujem knjige i spremam kancelariju da bih je predao Kolindi
Foto: Beta

Predsednik u odlasku

IVO JOSIPOVIĆ: Pakujem knjige i spremam kancelariju da bih je predao Kolindi

Planeta -
Prvi zadatak mi je da se vratim na Pravni fakultet, sledeće sedmice idem na razgovor s dekanom, kaže odlazeći predsednik Hrvatske

ZAGREB - Odlazeći predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović i da još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu.

"To mi je sada prvi zadatak i mi u Kancelariji predsednika uprave to i radimo - pripremamo svu dokumentaciju, sve informacije i pakujem svoje knjige. Tranzicija u idućih mesec dana mora da bude maksimalno uspešna da bi novoizabrana predsednica Grabar Kitarović od prvog dana mogla oštro da krene u svoj mandat", odgovorio je Josipović novinarima na pitanje kako će nastaviti svoju političku karijeru.

Na pitanje da li ima stranačkih ambicija u SDP, odgovorio je da o tome još nije razmišljao. Napominjući da će razmišljati o društvenom angažmanu, Josipović je kazao da mu je prvi zadatak da se vrati na zagrebački Pravni fakultet i da sledeće sedmice ima razgovor s dekanom.

"Sve druge stvari ostavimo za iza 19. februara", rekao je.

Josipović nije želeo da komentariše sumnje u pobedu Kolinde Grabar Kitarović, koje je izrekla članica njegovog izbornog štaba Sandra Petrović Jakovina, nego je prokomentarisao da je sve rekao u izbornoj noći.

"Čestitao sam, sasvim je jasno ko je pobedio na izborima i sve druge spekulacije su netačne", kazao je Josipović novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track