Lovac F18 zabio se u zgradu u Virdžiniji
Foto: KURIR

Pao američki vojni avion

Lovac F18 zabio se u zgradu u Virdžiniji

Planeta -
Za jednim pilotom se traga, dok je drugi u bolnici. Potvrđeno da su se oba člana posade katapultirala

VIRDŽINIJA BIČ - Američki vojni avion F-18 hornet srušio se danas na stambeno naselje u blizini Virdžinija Biča, u Virdžiniji. Celo naselje obavijeno je gustim crnim dimom, a najmanje dve osobe su povređeno, rekao je portparol bolnice.

U bolnicu su primljeni pilot i jedna osoba koja je bila na mestu pada. Za sada se nije objavljeno o kakvim povredama je reč i da li su opasne po život. Spasioci su objavili da su pronašli jednog od dva člana posade, dok nije poznato šta je sa drugim pilotom. Dodali su da je pilot u stanju šoka, a takođe je potvrđeno da su se oba člana posade katapultirala.Avion se zabio u stambeni kompleks Mejnfer Mevs, deo stambenog kompleksa, u Virdžinija Biču. Avion pripada trenažnoj eskadrili Naval er stejšn oušn, iz ratne mornarice.

Svedok Džordž Pilkington, rekao je da je video kako F-18 leti nisko, sa nosa do repa i dole i da je izbacivao gorivo koje je palo na njegov kamion.Drugi svedok, Zek Sapatero, kaže da je avion udario u zgradu."Rečeno mi je da mnogo starijih građana živi u toj zgradi.

http://www.youtube.com/watch?v=sFgpU2V-0-8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track