RUSI NAPRAVILI PRAVOG ROBOKAPA: Puca i pogađa metu, vozi kvad!
Foto: Youtube

Univerzalni vojnik

RUSI NAPRAVILI PRAVOG ROBOKAPA: Puca i pogađa metu, vozi kvad!

Planeta -
Demonstracija je prikazana u Klimovskajoj, u regionu Moskve, na poligonu Instituta odbrane “Točmaš”

Novi ruski vojni borbeni robot, prema zamisli tvoraca, mora da funkcioniše poput čoveka. Na demonstraciji, koja je danas prikazana predsedniku Vladimiru Putinu, robot je pucao iz pištolja i sa pet hitaca pogodio metu, a zatim je napravio krug po poligonu upravljajući ATV.

Robotom je pomoću specijalnih senzora na rukama upravljao čovek.

Demonstracija je prikazana u Klimovskajoj, u regionu Moskve, na poligonu Instituta odbrane “Točmaš”. Centralni Institut za istraživanje precizne mehanike, “Točmaš”, koji je istovremeno i glavni projektni biro za stvaranje vojne borbene opreme u Rusiji osnovan je još 1944. godine. Od tada ovaj Institut, koji sada predstavlja deo odbrambene korporacije Rossteh, učestvovao je u stvaranju naprednih borbenih sistema pešadije i artiljerije.

Pored novog borbenog robota – avatara, predsedniku Rusije prikazani su uzorci savremene opreme, koji su već u upotrebi, poput amfibija, ali i napredni modeli vojne borbene tehnike čija namena je da povećaju efikasnost i bezbednost ljudstva na bojnom polju.

Putinu su demonstrirane i mogućnosti novih modela lakog naoružanja i opreme, ako i efikasnost najnovijeg snajperskog oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track