ŠAMAR SRBIJI Lavrov: Stavili smo tačku na Južni tok!
Foto: Reuters

Ministar spoljnih poslova Rusije

ŠAMAR SRBIJI Lavrov: Stavili smo tačku na Južni tok!

Planeta -
Situacija sa Južnim tokom je potpuno jasna. Projekat je nažalost obustavljen, jer je, pre svega, bio na meti diskriminatorskog odnosa Evropske komisije, rekao je Lavrov

Situacija sa gasovodom Južni tok je potpuno jasna i taj projekat je obustavljen zbog diskriminatornog odnosa Evropske komisije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov i dodao da se Evropa sada preusmerila na projekat gasovoda Turski tok.

"Situacija sa Južnim tokom je potpuno jasna. Projekat je nažalost obustavljen, jer je, pre svega, bio na meti diskriminatorskog odnosa Evropske komisije", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi, a prenose ruski mediji.

Lavrov je dodao da je Evropa trenutno zainteresovana za novi projekat gasovoda Turski tok, koji bi trebalo da poveća energetsku bezbednost Evrope zaobilazeći tranzitne zemlje.

"Trenutno predlažemo alternativni projekat, takozvani Turski tok, koji je već probudio interes Evrope i već su održani konkretni pregovori. Verujemo da će ovaj projekat biti završen i da će povećati energetsku bezbednost Evrope, štiteći je od problematičnih tranzitnih zemalja", zaključio je Lavrov, prenosi Tas.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track