(VIDEO) SKANDAL U SENATU SAD: Džon Meken rekao demonstrantima da su ološ kriminalna
Foto: Printscreen Yt

Usred zasedanja komiteta

(VIDEO) SKANDAL U SENATU SAD: Džon Meken rekao demonstrantima da su ološ kriminalna

Planeta -
Aktivisti su izvikivali parole i pravili metež, a republikanski senator ih je izvređao i izbacio

VAŠINGTON - Američki republikanski senator i bivši kandidat za predsednika SAD Džon Mekejn ispsovao je sinoć grupu demonstranata i izbacio ih iz sale.

Skandal je izbio na jednom kongresnom saslušanju. Onog trenutka kad je u salu ušao bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, koji je trebalo da govori, ustala je grupica aktivista "Šifre ružičasto" (Code Pink), digla natpise "Uhapsite Kisindžera zbog ratnih zločina" i izvikivala parole.

Protesti su počeli s ulaskom Henrija Kisindžera (Foto: Printscreen YouTube)

Kongresno saslušanje organizovano je na temu promena u svetu i američke bezbednosne strategije, a, uz Kisindžera, na pitanja je odgovaralo još dvoje bivših američkih šefova diplomatije - Medlin Olbrajt i Džordž Šulc.Meken je nekoliko puta tražio tišinu, pa je tražio da intervenišu pripadnici obezbeđenja.

"Godinama sam član ovog komiteta i nikad nisam video nešto ovako sramotno, nečuveno i neopisivo kao što je ovaj protest. Umuknite ili ću narediti da vas pohapse", rekao je Mekejn. Ubrzo je reagovalo i obezbeđenje i počelo da izbacuje aktiviste iz sale.

"Gubite se odavde, ološi kriminalna", doviknuo je Mekejn za njima.

http://www.youtube.com/watch?v=ap87FfEmoaE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track