DŽABA GA SAHRANJUJU: Prve fotografije Fidela Kastra (88) posle pet meseci
Foto: Reuters

Prve posle pet meseci

DŽABA GA SAHRANJUJU: Prve fotografije Fidela Kastra (88) posle pet meseci

Planeta -
Na seriji od 10 najnovijih fotografija nekadašnji kubanski lider, iako malo pogrbljen, izgleda dobro dok sedi i razgovara sa studentskim vođom
1 / 2 Foto: Reuters

HAVANA - Kuba je objavila posle pet meseci prve fotografije Fidela Kastra (88), na kojima se vidi bivši kubanski lider kako razgovara sa vođom glavne kubanske studentske unije.Kastrovih 10 fotografija obelodanjeno je na sajtu "Cubadebate", prenela je agencija AP. Susret Fidela Kastra i studentskog lidera Rendija Perdoma Garsije odigrao se 23. januara.

To su prve fotografije revolucionarnog lidera od avgusta kada je objavljen set fotografija na kojima je Kastro sa venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom.Agencija Rojters je navela da je na najnovijim fotografijama Kastro malo pogrbljen dok sedi i razgovara sa studentom.

Spekulacije u vezi Kastrovog zdravlja su se pojačale od 17. decembra kada su njegov mlađi brat i aktuelni kubanski predsednik Raul Kastro i američki predsednik Barak Obama objavili da će dve zemlje obnoviti diplomatske odnose.

Kastro, koji periodično piše kolumne, nije se oglasio posle te istorijske objave dvojice predsednika sve do pre nedelju dana kada je dao prilično mlaku podršku dogovoru svog brata sa Obamom, podsetila je britanska agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=F-ehrjC3dT4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track