Serijski ubica hara Parizom!

Zločini potresaju francusku

Serijski ubica hara Parizom!

Planeta -
Grad svetlosti u strahu od serijskog ubice koji je istim oružjem i na isti način od novembra izvršio četiri ubistva i koji je i dalje na slobodi
PARIZ - Zaveo teror u Francuskoj.
Francuska je u strahu od serijskog ubice koji je istim oružjem i na isti način od novembra izvršio četiri ubistva i koji je i dalje na slobodi. Juče je nekoliko stotina policajaca raspoređeno u predgrađu Pariza pošto je u četvrtak ubijena 47-godišnja žena u radničkom naselju u Grinjiju, južnom predgrađu francuske prestonice.
Prva žrtva je 35-godišnja laborantkinja, ubijena u zgradi u kojoj je stanovala u Grinjiju, druga je njen 52-godišnji komšija, upucan na parkingu ispred zgrade, a treća 81-godišnji muškarac, ubijen na ulazu u sličan stambeni blok u susednom mestu Ri-Oranži, takođe nadomak Pariza.
Stotinak istražitelja ispituje još tri ubistva, izvršena od 27. novembra prošle godine, u prečniku od 10 kilometara, nad očigledno nevinim žrtvama, dva muškarca i dve žene, koji nemaju veze jedni sa drugima.
Sve žrtve su ubijene mecima iz pištolja kalibra 7,65, a napadač je svaki put pobegao na motociklu, kao i u ubistvima koje je počinio Mohamed Merah. Žrtve novog serijskog ubice likvidirane su predveče, između 16 i 18 sati.
Iako ništa nije ukazalo da postoji bilo kakav politički ili verski motiv za ove zločine, istražitelji ne isključuju nijednu od tih pretpostavki i veruju da je to delo serijskog ili plaćenog ubice, koji radi za jednu ili više osoba, sa saučesnicima ili sam.
- Način na koji su žrtve ubijene nije potpuno isti u sva četiri slučaja - izjavila je glavna tužiteljka Mari-Suzan le Ko, dodajući da je u prvom slučaju žrtva imala više telesnih povreda, dok su u ostala tri slučaja ubistva izvršena jednim pucnjem u glavu.
Žrtve
1. Žena (35), 27. novembra 2011.
2. Muškarac (52), 22. februar
3. Starac (81), 19. mart
4. Žena (47), 5. april
Sva ubistva Mohameda Meraha
- 11. marta u Tuluzu ubio jednog francuskog vojnika
- 15. marta likvidirao dvojicu vojnika u Montobanu
- 19. marta ubio troje jevrejske dece i rabina ispred jevrejske škole u Tuluzu
Isti rukopis u svim zločinima- Sve četiri žrtve ubijene pištoljem kalibra 7,56.
- Tri usmrćene jednim pucnjem u glavu
- Ubica s mesta zločina pobegao motorom
- Svi su ubijeni između 16 i 18 sati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track