Najmanji pas na svetu

Ulazi u Ginisa

Najmanji pas na svetu

Planeta -
Mili, tromesečna čivava iz Portorika, ima samo 170 grama i visoka je 65 milimetara, jer ne raste od treće nedelje života
VEGA ALTA - Biberče.
Mili, čivava iz Portorika, najmanji je pas na svetu. Ima samo 170 grama i visok je 6,53 centimetra. Ovih dana očekuje se i da će komisija Ginisove knjige rekorda doputovati u Portoriko, premeriti malog ljubimca i utvrditi da li je zaista manji i lakši od Bu Bua, dugodlake ženke čivave iz Kentakija koja je zvanično najmanja na svetu. Međutim, već na prvi pogled, Bu Bu je skoro dvostruko veći od Mili, pa je samo pitanje dana kada će joj psetance iz Portorika preoteti ovu laskavu titulu.
Vlasnica psa Vanesa Semler, koja se bavi zaštitom životinja, kaže da se težina i veličina njenog ljubimca nisu menjali skoro od početka. Ona i suprug nemaju decu, pa Mili od prvog dana čuvaju kao malo vode na dlanu. Šarmantno buljavo kučence tako ima i dadilju - Riveru Eizal, koja kaže da su svi bili zapanjeni kada se oštenila.
- Bili smo šokirani, nismo verovali da i mladunče čivave može da bude tako minijaturno. Mogli smo da je obuhvatimo šakom jedne ruke. Toliko je bila mala da nije mogla čak ni da sisa, ustima nije uspevala da obuhvati bradavicu. Cucla joj je takođe bila prevelika, pa smo joj mleko davali na pipetu. Rasla je do treće nedelje. Od tada ne dobija ni na težini ni na visini - kaže Rivera Eizal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track