ŠTA BEBA ZNA ŠTA ZNAČI BITI ZAVEJAN: Hrvat porodio ženu dok su čekali da se pomoć probije kroz sneg
Foto: Printscreen HRT

Sila koja ne čeka

ŠTA BEBA ZNA ŠTA ZNAČI BITI ZAVEJAN: Hrvat porodio ženu dok su čekali da se pomoć probije kroz sneg

Planeta -
Siniša je zapamtio šta je lekar radio na prethodnom porođaju, pa je sve to ponovio i porodio ženu za 15 minuta

ZAGREB - Siniša Ivanković (32) iz Radoboja u Zagorju morao je u subotu uveče da porodi suprugu Anu (31) jer kola Hitne pomoći nisu mogla na vreme da se probiju kroz sneg do njihove kuće.

"Ja sam sa ženom bil na njenom drugom porođaju u porodi poodilištu, video sam kako joj je doktor stisnuo stomak, pa sam i ja tako uradio. Uopšte nije bio nikakav problem", s pravom se hvali otac zdravog dečačića Iana, teškog 3.950 grama i dugačkog 50 centimetara.

Ani još nije bio termin, CTG na kom je bila u subotu ujutro nije pokazao da se sprema porođaj, beba je bila mirna, pa je otpuštena kući. Međutim, oko 23 sata osetila je prvi trud. Ana i Siniša imaju već dvoje dece, pa je znala da je došlo vreme. Trudovi su postali sve češći i jači.

Siniša je pozvao ekipu za raščišćavanje, ali nisu mogli da se probiju.

"Žena je rekla 'gotovo je, puk'o mi je vodenjak, bebica je krenula'. Već sam video i glavicu. Porodio sam je bez problema", kaže tata-babica, koji je za 15-ak minuta obavio porođaj.

Oboje su se prepali jer je bebi pupčana vrpca bila omotana oko vrata, ali supertata je to sredio. Čak je i umio malenog pre nego što je došla požrtvovana lekarka, koja se peške probijala kroz sneg da bi što pre stigla.

Beba i majka otpremljeni su u zabočku bolnicu, gde je ustanovljeno da je s njima sve u najboljem redu. A mali Antonija (6) i Karlo (2) dobili su batu da nisu ni znali - prespavali su čitavu dramu.

(24sata.hr/HRT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja