Obama i Merkelova: Pojačati izolaciju Rusije!

Ukoliko se rat nastavi

Obama i Merkelova: Pojačati izolaciju Rusije!

Planeta -
Američki predsednik kazao je i da je jasno da je Rusija prekršila prethodni sporazum o Ukrajini, jer je u tu zemlju poslala još više tenkova i artiljerije, umesto da ih povuče

Američki predsednik Barak Obama rekao je da se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel saglasio da sankcije protiv Rusije treba da ostanu na snazi, naglasivši da će, ako Rusija nastavi dosadašnjim kursom, izolacija protiv nje biti pojačana.

Obama je, na zajedničkoj konferenciji za novinare s Merkelovom, rekao da je "ruska agresija samo ojačala međunarodno jedinstvo u pokušaju da pronađe diplomatsko rešenje s Moskvom".

Američki predsednik kazao je i da je jasno da je Rusija prekršila prethodni sporazum o Ukrajini, jer je u tu zemlju poslala još više tenkova i artiljerije, umesto da ih povuče.

Obama je rekao da se s Merkelovom dogovorio o nastavku strategije NATO, kako bi se ojačalo prisustvo Alijanse u istočnoj Evropi i saradnja s MMF-om, da bi se Ukrajini obezbedila finansijska podrška.

On je dodao da očekuje da čuje od nemačke kancelarke kako bi Grčka mogla da se vrati održivom rastu u okviru evrozone, preneo je Rojters.

Merkelova je, u razgovoru s američkim predsednikom, rekla da je u interesu Nemačke postojanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Evrope i SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track