I KOŠULJU S LEĐA: Dubrovčani će prodavati čak i vazduh u flašama, i to četiri puta skuplje nego vodu
Foto: Beta

Cena - prava sitnica

I KOŠULJU S LEĐA: Dubrovčani će prodavati čak i vazduh u flašama, i to četiri puta skuplje nego vodu

Planeta -
Tu nije kraj idejama - u flašu iz koje je podisao sav dubrovački vazduh, turista će moći da sipa i dubrovačku vodu koja će, tvrdi gradonačelnik, biti za piće - i koštaće, naravno

DUBROVNIK - Strepnje svih onih koji se svakog leta iznova zgražaju nad cenama kafe na Stradunu i gunđaju da će Dubrovčani “još malo početi da prodaju i vazduh” mogle bi da se ostvariti, jer se tamo pojavila baš takva ideja - već od sledeće godine u prodaji bi mogle da se nađu flaše čistog dubrovačkog vazduha u pakovanjima od pola litra i litra.

I nemojte misliti da ćete proći jevtino, gosparski vazduh biće bar četiri puta skuplji od flaširane vode.

I tu nije kraj - Dubrovnik će garantovati da će dubrovačka voda koju turisti budu sipali u te flaše (kad udahnu sav dubrovački vazduh ih nje) biti zdravija i čistija od flaširane. Pritom, Dubrovnik od svih gradova na hrvatskom primorju ima najveće probleme s pijaćom vodom - prošle godine građanima je zvanično naređeno da je prokuvavaju pre upotrebe i to čitava 43 dana.

Turisti se odavno žale da je na Stradunu tako skupo da će uskoro početi da prodaju i vazduh (Foto: Beta/AP)
Turisti se odavno žale da je na Stradunu tako skupo da će uskoro početi da prodaju i vazduh (Foto: Beta/AP)

"Na izvoru Omble odlučili smo da otvorimo muzej vode, na koji će se po mojoj ideji nadovezati priča o 'dubrovačkoj vodi'. Prodavaćemo kao suvenir prazne sterilisane flaše od tvrde plastike koje nije lako slomiti, uz garanciju da je voda koju mogu da sipaju bilo gde veoma kvalitetna. Plan je da se u prodaji nađe i paket u kom će biti jedna manja flaša 0,5 litara i jedna veća, a kao poklon biće priložena knjižica u kojoj će na više svetskih jezika biti priča o izvoru, akvaduktu u Cavtatu i našoj vodi kroz istoriju", ponosno kaže gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, koji je ove nedjelje na izborima tražio reizbor.

Gradonačelnik kaže da bi cena tog paketa flaša mogla da bude 2,60 evra.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track