(VIDEO) ŽANA NEMCOVA: Putin politički odgovoran za smrt mog oca
Foto: Printscreen Yt

Njenih 5 minuta

(VIDEO) ŽANA NEMCOVA: Putin politički odgovoran za smrt mog oca

Planeta -
Boris Nemcov je bio najistaknutiji kritičar Vladimira Nemcova, objašnjava njegova ćerka za BBC

LONDON - Ćerka ubijenog ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova, Žana Nemcova, izjavila je da je predsednik Rusije Vladimir Putin "politički" odgovoran za smrt njenog oca.

Nemcov, koji je ubijen 27. februara, "bio je najistaknutiji Putinov kritičar", rekla je Žana Nemcova britanskoj mreži Bi-Bi-Si (BBC). Naglasivši da je Nemcov bio najmoćniji lider opozicije, ona je rekla da je opozicija posle njegove smrti obezglavljena i da su svi zastrašeni.

"Više nemamo nijednu tako moćnu ličnost... s toliko iskustva i stručnosti da se suprotstavi vlastima", ocenila je Nemcova (30), berzanski analitičar i prezenterka na jednoj moskovskoj televiziji. Ona je navela da istražitelji nisu stupili s njom u kontakt kako bi im eventualno pomogla u rasvetljavanju slučaja pošto, kako je rekla, oni ne žele da ga rasvetle i ne zanima ih nezavisna istraga.

Upitana da li krivi Putina za očevu smrt, ona je odgovorila: "Politički, da."

Predsednik Putin je osudio ubistvo i obećao da će počinioci biti privedeni pravdi. Zbog ubistva su privedena petorica ljudi iz Čečenije, među kojima bivši čečenski policajac Zaur Dadajev.Dadajev i Anzor Gubašev optuženi su za ubistvo, dok ostala trojica još čekaju optužnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track