NIJE IM DOVOLJNO ZANIMLJIVO: Hrvatska skratila glavni TV dnevnik vikendom - jer nema dovoljno vesti!

HRT bez presedana

NIJE IM DOVOLJNO ZANIMLJIVO: Hrvatska skratila glavni TV dnevnik vikendom - jer nema dovoljno vesti!

Planeta -
Programski savet HRT smatra da tokom vikenda ima mnogo manje zbivanja svetu nego tokom radne sedmice, Nova TV i RTL se ne slažu i kažu da se u zemlji i svetu dovoljno toga dešava

ZAGREB - S novim centralnim Dnevnikom, koji od prošle nedelje počinje u 19 časova i s blokom sporta i vremenske prognoze traje punih sat vremena, hrvatska nacionalna TV kuća skratila je vikendom tu glavnu informativnu emisiju s za desetak minuta s obrazloženjem da nema dovoljno vesti.

To je one zlurade navelo na pomisao da su urednici i novinari Informativno-medijskog servisa HRT posustali posle početne euforije, ali Jutarnji list saznaje da razlog skraćivanja emisije nije nedostatak priloga, nego odluka Programskog rukovodstva HRT.

"Radi se o programskoj odluci uslovljenoj znatno manjom količinom zbivanja tokom vikenda u odnosu na radnu sedmicu", kažu u HRT.

Nova TV i RTL ne nameravaju da slede taj trend i kažu da i tokom vikenda u zemlji i svetu ima sasvim dovoljno događaja da se do poslednje sekunde ispute glavne informativne emisije.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track