Kusturica: Nemam ništa sa "Kupujmo domaće"

Pismo Sarajevu

Kusturica: Nemam ništa sa "Kupujmo domaće"

Planeta -
Reditelj je demantovao da ima profil na Fejsbuku, navodeći da je pijana glava iskoristila "Fesbukovu septičku janu" i da je na fantomskom profilu za rečenici o istalaciji stolica iskoristio njegovo ime

SARAJEVO - Emir Kusturica, proslavljeni reditelj, demantovao je da ima bilo šta sa statusom na Fejsbuku "Kupujmo domaće".

Kusturica je u autorskom tekstu u sarajevskom Oslobođenju naveo da nema nikakve veze sa uvredljivim komentarom o instalaciji sa stolicama uSarajevu.

"Iz fejsbukove septičke jame koju je stvorila tehnologija, barjak demokratskog sveta, svakodnevno nas zapljuskuju svakojake fekalije... Iz takve jedne Fejsbukove septičke jame ovih dana je uvređena bošnjačka javnost. U tu jamu je nedavno sa nekog profila koji nosi ime Emir Kusturica upala najnovija "uvreda" na račun Bošnjaka.

Prema tom fantomskom i meni nepoznatom profilu ja sam reagovao na instalaciju sa stolicama koja podseća na stradale ljude u opsednutom Sarajevu rečenicom "Kupujte domaću robu", i to poslije saznanja da su stolice proizvedene u Srbiji. Rečenica zvuči kao da je dizajnirana u pijanoj bosanskoj glavi bez potrebe da se ulazi u etničko porijeklo te pijane glave. Kada neko napiše da sam ja rekao da je Sarajevo guzno crevo ja ne reagujem jer sve nekako mislim da ima normalnog sveta koji prepoznaje kako to nije nikada bio moj jezik", naveo je poznati reditelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track