Najnovije vesti

UZBUNA U BELOJ KUĆI: Stiglo pismo s cijanidom
Foto: Reuters

Najnoviji u nizu skandala u Tajnoj službi

UZBUNA U BELOJ KUĆI: Stiglo pismo s cijanidom

Planeta
Prvobitne biološke analize su bile negativne, ali je sledećeg dana analiza preliminarno ukazala na prisustvo smrtonosnog otrova

VAŠINGTON - Beloj kući je ove nedelje poslato pismo za koje su analize pokazale da sadrži tragove cijanida, a biće podvrgnuto daljem testiranju, izvestili su američki mediji. "Služba Bele kuće za prijem pošte je u ponedeljak 16. marta dobila pismo.

Prvobitne biološke analize su bile negativne, ali je sledećeg dana analiza preliminarno ukazala na prisustvo cijanida", naveo je u saopštenju za medijsku kuću Si-En-En portparol američke Tajne službe Brajan Liri."Uzorak je poslat u drugu ustanovu radi potvrde rezultata", naveo je Liri, koji nije želeo da iznese više detalja jer je istraga još u toku, prenela je agencija AFP.

Osoba zaposlena u službi za sortiranje pošte, koja je rukovala kontaminiranim pismom, nije pretrpela povrede niti je bila izložena otrovnim materijama, izjavio je za Si-En-En jedan anonimni pripadnik policije.To je najnoviji u nizu skandala za američku Tajnu službu, navodi AFP. Samo nekoliko sati ranije je direktor te službe Džozef Klensi u Kongresu, gde je pozvan kako bi objasnio incident u kojem su dva agenta 4. marta u alkoholisanom stanju zaletela automobilom u ogradu Bele kuće, priznao da njegovi agenti često piju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...