PRIVEDENI ZAGREBAČKI MAKROI: Sportistima i pevačima podvodili devojke! Usluge nudili preko Fejsbuka!
Foto: Rojters

Podvodili i decu

PRIVEDENI ZAGREBAČKI MAKROI: Sportistima i pevačima podvodili devojke! Usluge nudili preko Fejsbuka!

Planeta -
Policija je prateći kontakte prostitutki, policajci su otkrili kako se među njihovim klijentima nalaze i poznate osobe iz javnog života

ZAGREB - Policija je juče završila kriminalističku istragu nad ukupno devet osoba zbog sumnji da su na području Zagreba od kraja 2013. pa do sada organizovali prostituciju.

Akciju je policija sprovodila nekoliko meseci nadzirući društvene mreže preko kojih su usluge nuđene, a prateći kontakte prostitutki, policajci su otkrili kako se među njihovim klijentima nalaze i poznate osobe iz javnog života.

Reč je između ostalih o nekoliko advokata, jednom pevaču, jednom sportskom radniku i jednom TV novinaru. Premda su svi organizatori privedeni istovremeno, kako neslužbeno saznajemo radi se zapravo o četiri različita slučaja podvođenja.

U nekima od slučajeva makroi su podvodili i decu koju su “regrutovali” preko Fejsbuka, nekima nudeći otvoreno poslove eskorta, dok su nekima prvo govorili kako se radi o poslovima hostesa i fotomodela, da bi posle pokušali pretnjama i ucenama da ih prisile na prostituciju.

Tako je npr. jedan od organizatora, D.T., više puta preko Fejsbuk stranica na kojima je tražio devojke za posao hostese pokušao maloletne devojčice da nagovore na pružanje seksualnih usluga.

Međutim, neke od devojaka su ga odbile i sve prijavile policiji koja je od tada D.T. počela tajno da nadzire. Jedna se, pak, od maloletnica u strahu zaključala u iznajmljeni stan gde je odbijala da primi “klijente” koji su joj došli na vrata. U ostala tri slučaja, u kojima su korisnici usluga bile poznate osobe, radilo se o punoletnim prostitutkama koje su usluge pružale u zagrebačkim motelima i hotelima ili pak u stanovima, a cena je bila oko 100 evra po satu.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track