VRAĆALI SE S UTAKMCE: Bračni par Smailagić iz BiH poginuo u padu nemačkog aviona
Foto: Printscreen Yt

Žrtve erbasa A320

VRAĆALI SE S UTAKMCE: Bračni par Smailagić iz BiH poginuo u padu nemačkog aviona

Planeta -
Fehret je bio zaljubljenik u fudbal, pa je sa suprugom Elvirom otišao na utakmicu Barselona-Real. Vraćali su se kobnim letom "Džerman vingsa". Sin im je u šoku, jedva govori od muke

SARAJEVO - Među 150 stradalih putnika je i bračni par Smailagić poreklom iz Krajine, Fehret i Emira, potvrdila je ambasada BiH u Nemačkoj.

Njih dvoje su se vraćali s utakmice Barselona-Real, javlja Dnevni avaz.

Fehret je, prema dosadašnjim informacijama, državljanin Nemačke, a još seproverava da li je i Emira državljanka te zemlje. Navodno su živeli u Nojsu kraj Diseldorfa.

Ambasador BiH u Nemačkoj Edin Dilberović potvrdio je za N1 televiziju da su Smailagići bili u "erbasu" A320 koji je juče pao na jugu Francuske.

"Emirin i Fehretov sin nam je kazao da su njegovi roditelji bili na ovom tragičnom letu. U šoku je i jedva je uspeo da nam to izgovori", rekao je Dilbeović za portal Dnevni avaz. Pa ipak, zvanična potvrda još se čeka jer putnička i ček in lista nisu iste; ima putnika koji su u poslednjem trenutku odustali od leta, pa su njihove karte kupili drugi. Izgleda da se to desilo i u slučaju Smailagića.

Mediji saznaju da je Emira Smailagić rodom iz Banjaluke, a Fehret iz Bihaća. Oni su se odrekli BiH državljanstva te se kao nastradali u jučerašnjoj nesreći vode pod državljanstvom Nemačke. Živeli su u Nojsu kraj Diseldorfa, gde su držali taksi firmu.

"Šokiran sam! Fehret je veliki ljubitelj fudbala. Ne mogu da verujem da njegov odlazak na utakmicu može ovako da se završi", kaže za Dnevni avaz Rolf Sole, taksista koji radi za Fehreta.

U jučerašnjoj nesreći aviona kompanije "Džerman vings" život je izgubilo 150 osoba, nakon što se avion srušio u francuskim Alpima.

(Tanjug, Dnevni avaz, N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track