HRVAT ŠOKIRAO KARABINJERE: Uhapsite me, došao sam da odrobijam 7 godina!
Foto: AP

Banuo u policijsku stanicu

HRVAT ŠOKIRAO KARABINJERE: Uhapsite me, došao sam da odrobijam 7 godina!

Planeta -
Hajde da to konačno rešimo, rekao italijanskim policajcima Puljanin Dalibor Štifanić, osuđeni diler droge

RIM - Čovek je ušao na vrata policijske stanice u italijanskom gradilu LInjanu Sabiadoru, predstavio se kao Hrvat i zatražio da ga uhapse jer ima rešenje da se javi na izdržavanje zatvorske kazne.

"Dobro veče, ja sam Dalibor Štifanić. Iz Hrvatske sam i javljam se na odsluženje kazne. 'Ajde da to konačno rešim jer imam rešenje o kazni", kazao je taj Puljanin s koferom u ruci još s vrata policijske stanice u Linjanu Sabijadoru. Karabinjeri su ostali u šoku, ali odmah su ga proverili i ustanovili da je pred njima zaista osuđeni međunarodni diler, koji pripada organizaciji prozvanoj "Made in Torino".

Štifanić (48) je objasnio karabinjerima da je osuđen na sedam godina i da mu je advokat savetovao da se javi na izdržavanje kazne. On se u sumnjive poslove upleo još kao 20-godišnjak, kad se doselio u Latisanu. Stalno je dolazio u rodnu Pulu, gde je punio novinske stupce - u leto 1998. oteli su ga Željko Dekonte i Rešad Ličina, koji su svoje kazne u međuvremenu i odslužili. Tražili su za njega otkupninu.

"Pao" je 2004. i branio se sa slobode, ali konačno ga je stigla ruka zakona. Sledećih sedam godina, ako ne uspe da dobije otpust iz zatvora posle odslužene dve trećine kazne, Štifanić će provesti u ćeliji zatvora u Ulici Spalato u Udinama.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track