NEVEROVATNA PONUDA: Porošenko otvoreno tražio od Putina da preuzme Donbas!
Foto: Fonet/AP

Detalji iz Minska

NEVEROVATNA PONUDA: Porošenko otvoreno tražio od Putina da preuzme Donbas!

Planeta -
"Odgovorio sam mu - da li si sišao s uma? Donbas mi ne treba. Ako ni vama ne treba, proglasite njegovu nezavisnost", ispričao Putin svojim industrijalcima

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je ruskim biznismenima da mu je predsednik Ukrajine Petar Porošenko na pregovorima u Minsku tražio da "preuzme Donbas" u sastav Rusije.

Na sastanku s odborom Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika (RSPP), koji je održan iza zatvorenih vrata, Putin je ispričao da se razgovor u tom trenutku vodio oko ispalate penzija i plata stanovništvu na jugoistoku Ukrajine.

"Direktno mi je rekao: 'Preuzmite Donbas'. Odgovorio sam mu: 'Da li si sišao s uma? Donbas mi ne treba. Ako ni vama ne treba, a vi proglasite njegovu nezavisnost'", ispričao je Putin dodajući da mu je Porošenko rekao da Ukrajina to ne može da uradi. Ako ne može, onda ukrajinske vlasti moraju da narodu Donbasa isplate penzije, plate i obnove bankarski sitem, odgovorio je Putin.

"Porošenko je predložio Rusiji da finansijski preuzme Donbas. A Putin mu je odgovorio da je to moguće samo ako Donbas uđe u sastav Rusije, a pošto je deo Ukrajine - ona mora i da ga finansira", izjavio je izvor koji je prisustvovao tom sastanku, ali je želeo da ostane anoniman.

KREMLJ: Bez komentara

Kremlj je danas odbio da prokomentariše ovu izjavu.

"Nije sasvim u redu da neki učesnik događaja priča o sadržaju komunikacije sa predsednikom. Neka to bude na njihovoj savesti, da li su govorili istinu ili neistinu, neka bude na njihovoj savesti", rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov. "Ne nameravam to uopšte da komentarišem", dodao je on, a prenosi RIA Novosti.

(Forbes.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track