BELA KUĆA NACRTALA IZRAELU: Evo, ovo je dogovor o nuklearnom programu Irana
Foto: Printscreen Twitter

Crno na belo

BELA KUĆA NACRTALA IZRAELU: Evo, ovo je dogovor o nuklearnom programu Irana

Planeta -
Crtež je zapravo nacrtao izraelski premijer Benjamin Netanijahu i doneo ga pre tri godine u UN da održi lekciju o opasnosti koju predstavlja A-program Teherana

VAŠINGTON - Zbog stalnih protesta premijera Izraela povodom postizanja sporazuma o iranskom nuklearnom programu, Bela kuća je odlučila da odgovori Benjaminu Netanijahuu parafrazom njegovog crteža bombe, koji je on pre tri godine doneo u Ujedinjene nacije da bi plastično objasnio opasnost koju Teheran predstavlja.

Benjamin Netanijahu pre tri godine u UN sa crtežom za neupućene (Foto: AP)

Vašington i Tel Aviv se razilaze u stavovima kada je u pitanju postignuti dogovor sa Teheranom. Netanijahu se drži stava da Iran ne sme da poseduje nikakvu nuklearnu tehnologiju, a SADi još četiri svetske sile zadovoljne su što su sa Iranom konačno postigle sporazum o drastičnom smanjenju nuklearnog kapaciteta te zemlje.

Pošto je njihovo neslaganje sve žučnije, Bela kuća je Izraelu bukvalno nacrtala pozitivne strane dogovora koristeći "jezik" njihovog premijera iz lekcije koju je održao članicama UN pre tri godine. Na levoj strani slike stoji opis situacije bez dogovora, koju je opisao sam Netanijahu, dok sa desne strane stoji opis iranskog kapaciteta nakon implementacije dogovora postignutog u Švajcarskoj.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track