(VIDEO) ALJASKA ERLAJNZ PRINUDNO SLETEO: Radnik im zaspao u prtljažniku i probudio se tek u vazduhu
Foto: AP

Spavao na poslu

(VIDEO) ALJASKA ERLAJNZ PRINUDNO SLETEO: Radnik im zaspao u prtljažniku i probudio se tek u vazduhu

Planeta -
Pilot je jedini čuo lupanje iz donjeg dela aviona, pa se posle 14 minuta leta okrenuo i vratio na aerodrom u Sijetlu

SIJETL - Avion kompanije "Aljaska erlajnz" proglasio je vanrednu situaciju i prinudno sleteo u Sijetl jer je otkriveno da je jedan radnik ostao u prtljažniku aviona posle poletanja.

Pošto je pilot aviona 448, koji je leteo ka Los Anđelesu, čuo udarce iz donjeg dela aviona, sleteo je na aerodrom u Sijetlu 14 minuta pošto je odatle poleteo, a iz tog prostora, koji je inače pod pritiskom, izašao je jedan od nosača prtljaga.

Kompanija je saopštila da je nosač prtljaga zaspao u avionu. U saopštenju se novodi da je radnik delovao dobro, ali je iz predostrožnosti prevezen u bolnicu, gde je uspešno prošao testove na korišćenje droge.

U avionu je bilo 170 putnika, prenosi BBC.

Kompanija "Aljaksa Erlajns" poručila je u saopštenju da je šef nošaca prtljaga primetio da je jedan od njegovih radnika nestao posle poletanja aviona i da je neuspešno pokušavao da stupi s njim u kontakt.

"Kolege su mislile da je završio smenu i otišao kući", navodi se u saopštenju aviokompanije u kome se dodaje da je radnik počeo smenu u 5 sati po lokalnom vremenu, a trebalo je da završi u 14:30, ali je zaspao u prtljažniku aviona. Teretni prostor je bio pod pritiskom i temperatura je bila kontrolisana, tako da je bilo moguće preživeti na toj nadmorskoj visini.

Jedna od putnica Marti Kolins rekla je za lokalnu televizijsku stanicu u SiIjetlu da je putnici nisu čuli udarce.

"Niko od nas nije ništa čuo, niko nije znao zašto skrećemo s kursa. Samo su nam rekli da je sve u redu i da nismo ni u kakvoj opasnosti", istakla je ona dodajući da su putnici kasnije saznali da se neko nalazio u prtljažniku aviona i da je izvučen odande.

http://www.youtube.com/watch?v=zz2eKS6H3yY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track