EKSKLUZIVNO PRIZNANJE: Nemcov je bio živ kad sam ga upucao, pokušavao je da ustane...
Foto: Rojters, 15. April

Prvi put u javnosti

EKSKLUZIVNO PRIZNANJE: Nemcov je bio živ kad sam ga upucao, pokušavao je da ustane...

Planeta -
Ovo je iskaz koji je Zaur Dadajev, prvooptuženi za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Nemcova, dao i kasnije povukao

MOSKVA - "Nemcov je sa devojkom išao mostom. Žustro sam pošao za njima i sustigao ih", svedočio je bivši policajac Zaur Dadajev, prvooptuženi za ubistvo ruskog opozionog političara Borisa Nemcova 27. februara u Moskvi.

Dadajev je priznao krivicu za ubistvo, ali je to svedočanstvo povukao. Novinar ruske novinske agencije Rosbalt uspeo je da se dokopa teksta i objavio ga.

"Usput nikog nisam sreo, pa sam pomislio da su mesto i vreme idealni za ubistvo. Nemcov je išao s desne strane, devojka s leve, držala ga je pod ruku", ispričao je Dadajev tokom prvih dana istrage.

"Kad sam im prišao na deset metara, uzeo sam pištolj i ubacio metak. zatim sam premestio pištolj u levu ruku jer sam levoruk. Desnom rukom držao sam telefon. Kad sam prišao na pet metara, podigao sam pištolj do nivoa ramena i tri puta pucao Nemcovu u leđa. Čim sam prvi put okinuo, telefonom sam signalizirao Bislanu (Šavanovu) da se doveze. U istom trenutku primetio sam da prolaze velika narandžasta kola. Nemcov je pao i podigao devojku. Ali onda sam video da je živ i da pokušava da ustane, pa sam pucao još 2-3 puta", ispričao je Dadajev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track