Najnovije vesti

HAOS U SKOPLJU: Demonstranti uzvikuju ubice, ubice! Sprečen pokušaj upada u Vladu! (VIDEO)
Foto: Youtube A1

Ima povređenih

HAOS U SKOPLJU: Demonstranti uzvikuju ubice, ubice! Sprečen pokušaj upada u Vladu! (VIDEO)

Planeta
20:44h
Policija vodenim topovima i šok-bombama pokušava da rastera demonstrante koji satima protestuju ispred zgrade vlade

Najmanje pet osoba, uključujući i policajce, povređeno je u sukobima demonstranata i policije ispred sedišta vlade u Skoplju, koji su izbili pošto je opozicioni Socijal-demokratski savez objavio da je premijer Nikola Gruevski, pre nekoliko godina, pokušao da zataška ubistvo. Policija je privela najmanje četiri osobe, javlja skopska televizija Nova.

UŽIVO

00.01 - Policija oterala demonstrante stotinak metara od zdanja Vlade. Specijalne jedinice stigle u pomoć, na licu mesta i vodeni topovi

Odmah posle objavljivanja sadržaja prisluškivanog razgovora nekolicine zvaničnika vlade, pristalice opozicije su se okupile u centru Skoplja, a tenzije su rasle kako je rastao i broj demonstranata.U jednom trenutku došlo je do incidenta kada su u dvorište vlade hteli da uđu demonstranti, među kojima je bio i brat ubijenog Aleksandar Neškovski, prenosi skopska TV A1. Četvoro-petoro pripadnika policije ga je napalo i sprečilo da uđe u zgradu vlade i razgovara sa nekim od nadležnih.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Demonstranti uzvikuju - Ubice, ubice,  ostavka i spustite štitove, a u prvom redu među demonstrantima je porodica ubijenog Neškovskog. Mediji javljaju da je stanje veoma napeto i da su građani posebno revoltirani jer policija snima protest. Protest, koji su okupio nekoliko stotina ljudi, najavljen je putem socijalnih mreža.Zaev je na današnjoj konferenciji za novinare, u okviru projekta “Istina za Makedoniju”, rekao da je za ubistvo Neškovskog znao premijer Nikola Gruevski, ali da je to krio da bi spasio policiju i sebe.- Smrt ovog mladića je, osim bola i revolta, otvorila i pitanja koja do danas nisu zatvorena – zbog čega je MUP danima prikrivao ubistvo, zbog čega je odgovornost svedena na pojedinca, zbog čega nije preuzeo odgovornost za gašenje jednog mladog života - rekao je Zaev.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska rekla je da Zaev, igrajući se emocijama građana, zloupotrebljava mnoge ljude pokušavajući da dođe na vlast.

Martin Neškovski je pre četiri godine, tokom proslave izborne pobede VMRO-DPMNE, pokušao da se popne na binu, a nakon ubistva u Skoplju protesti su trajali danima.

Zaev, inače, objavljuje nezakonito prisluškivane razgovore počeo od polovine februara i tvrdi da je u protekle četiri godine Gruevski sa saradnicima prisluškivao više do 20.000 ljudi među kojima su ljiudi na vlasti, opozicionari, intelektualci, novinari i verski poglavari.

http://www.youtube.com/watch?v=tnFlkauVDNA

Agencije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...