(VIDEO) ZAKAZAO: Ruski tenk se pokvario usred generalne probe parade!
Foto: Printscreen Yt

Stajao 15 minuta

(VIDEO) ZAKAZAO: Ruski tenk se pokvario usred generalne probe parade!

Planeta -
Generalna proba je išla po planu, sve dok Armata nije neobjašnjivo zastala ispred Lenjinovog mauzoleja na Crvenom trgu

MOSKVA - Ruski tenk "Armata T-14" imao je problema prilikom generalne probe vojne parade u čast Dana pobede nad fašizmom, s obzirom da je danas zastao i čitavih 15 minuta nije mogao da se pomeri sa Crvenog trga u Moskvi.

Deveti maj je dan kada će Rusija svetu prvi put predstaviti neke od najsofisticiranijih tenkova, novih uzdanica svoje vojske, među kojima je i pomenuti T-14.

Generalna proba je išla po planu, sve dok Armata nije neobjašnjivo zastala ispred Lenjinovog mauzoleja na Crvenom trgu. Iako je motor neprestano radio, tenk se nije pomerao. Pokušali su vojnici da drugim oklopnim vozilima odvuku tenk, međutim to nije urodilo plodom.

Iako je motor bio u funkciji, tenk nije mogao da se pomeri sa platoa ispred Lenjinovog mauzoleja skoro 15 minuta, što je primoralo vojnike da pokušaju drugim vozilima da poguraju Armatu, međutim taj pokušaj se završio neuspehom.

Posle pauze od petnaestak minuta, Armata je nastavila dalje, a zvaničnici su naveli da je to bilo planirano i da je želja bila da se prikaže kako tenk reaguje u kriznim situacijama.

http://www.youtube.com/watch?v=A-tghr4OTZg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track