EŠDAUN NE VERUJE U KAMERONOVU POBEDU: Poješću svoj šešir ako su izlazne ankete tačne!
Foto: Reuters

U šoku

EŠDAUN NE VERUJE U KAMERONOVU POBEDU: Poješću svoj šešir ako su izlazne ankete tačne!

Planeta -
Alister Kempbel je obećao da će pojesti svoj kilt, pa sad možemo da organizujemo javni ritual poniženja za koji ćemo prodavati karte - on će pojesti svoj kilt, a ja svoj šešir, šokiran je bivši šef liberalnih demokrata

LONDON - Bivši lider Liberalno demokratske partije Pedi Ešdaun, na Balkanu poznatiji kao nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, našalio se danas da će pojesti svoj šešir, ako su izlazne ankete tačne.

Odbacujući prvobitno mogućnost da njegova partija osvoji samo 10 mesta u parlamentu, kako su predviđale ankete, on je novinaru BBC rekao:

"Ako su ove ankete o izlaznosti tačne, u tvom programu ću javno pojesti svoj šešir". Nekoliko sati kasnije, kada je sudbina njegove partije bila jasna i da su osvojili šest mesta, Ešdaun je izjavio da je ovo poslednji put da izaziva izlazne ankete.

"Alister Kempbel (saradnik bivšeg pemijera Tonija Blera) i ja smo bili u istom programu kada je on izjavio da će pojesti svoj kilt. Moram da predložim da organizujemo javni ritual poniženja za koji ćemo prodavati karte a u kojem će on pojesti svoj kilt a ja svoj šešir. Kako vam se to čini?", upitao je Ešdaun.

On je rezultate glasanja nazvao "ponižavajućim i bolnim", ali je dodao da su on i lider stranke Nik Kleg i dalje ponosni na kampanju, koja se bazirala na vrednostima poput nade, pristojnosti i stavljanja nacionalnog interesa na prvo mesto.

"Protiv kampanje straha vodili smo kampanju baziranu na nadi i vrednostima ključnim ne samo za liberalizam već i za našu državu. Juče je strah pobedio nadu", smatra Ešdaun. On je čestitao budućoj vladi na pobedi ali je dodao da lider torijevaca Dejvid Kameron suočava sa državom podeljenom više nego ikad pre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track