Sahrana ubijenih mladića danas

Pre podne mirno u Makedoniji

Sahrana ubijenih mladića danas

Planeta -
U opštini Butel, iz koga su četiri mladića koji su u četvrtak uveče svirepo ubijeni, danas je proglašen dan žalosti

SKOPLJE - U skopskom naselju Radišani, iz koga su četiri mladića koji su u četvrtak uveče svirepo ubijeni, danas pre podne bilo je mirno.

U opštini Butel, na severu Skoplja, kojoj Radišani pripadaju, danas je proglašen dan žalosti.

Tela četiri mladića, starosti između 18 i 20 godina, nađena su kod obližnjeg veštačkog jezera, zajedno sa telom 45-godišnjeg stanovnika sela Creševo. Sva su imala prostrelne rane na sebi.

Žrtve hladnokrvne likvidacija biće sahranjene tokom dana na lokalnom groblju.

Stanovnici Radišana su do kasno u noć ostali na barikadama kojima su blokirali prilaze ka naselju, tražeći od policijE da što pre pronađe ubice i da vrati bezbednost u taj deo grada.

Tokom noći bilo je velikog policijskog prisustva na ulicama tog i susednih naselja.

U toku dana MUP je saopštio da je deo građana koji su izašli na ulice Radišana izazvao manje incidente. Kamenovan je autobus javnog saobraćajnog predueća, demolirana su dva privatna automobila i napadnuta jedna novinarska ekipa.

MUP je pozvao građane da, ukoliko imaju informaciju, pomognu u istrazi oko ovog dosad neviđenog ubistva u Makedoniji.

Policija je formirala Operativni štab od najviših starešina iz svih organizacionih jedinica.

Na informativni razgovor u policiju dosad je pozvano više od 35 osoba koje MUP smatra da bi mogle biti umešane u ovakav zločin. Radi se o stanovničima okolnih sela i naselja.

Zvanično, MUP je potvrdio da su tela petorice ubijenih, u četvrtak oko 22:30, pronašli ribolovci u blizini veštačkog jezera kod sela Smiljkovci.

Na mestu ubistva bilo je čaura, krvi, a na telima ubijenih prostrelnih rana, ali oružje nije pronađeno. Četvorica mladića su pronađeni pored zemljanog puta, a muškarac stotinak metara dalje.

Ubijeni su Aleksandar Nakjovski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski i Filip Slavkovski koji su se spremali za proslavu mature, kao i 45-godišnji Borče Stevkovski koji nije bio u njihovom društvu, već je sam oko 17 sati došao na jezero na pecanje.

Neki internet portali objavili su više spekulacija o mogućem motivu, a jedna od njih je osveta za nedavno ubistvo dvojice mladića albanske nacionalnosti u Gostivaru, koje je ubio policijski službenik koji je napadnut dok je vodio kući svoju maloletnu kćer.

MUP je zbog toga pozvao građane na strpljenje i na smirivanje strasti, a medije da se uzdrže od spekulacija i neproverenih informacija o tome da su ubistva etnički motivisana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track